De Stichting ENGIE geeft jongeren vleugels

De Stichting ENGIE maakt van de integratie van kinderen en jongeren door middel van sport, onderwijs en cultuur haar prioriteit. Elk jaar begeleidt en ondersteunt ze projecten die een impact hebben op tienduizenden kinderen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

De Stichting ENGIE werd in 2010 opgericht in Frankrijk. In 2013 volgde ook België. Ze moedigt de integratie van kinderen en jongeren aan door middel van sport, opleiding en cultuur. In ons land steunde de Stichting al 101 projecten en 95 000 kinderen uit de 3 gewesten.

De Stichting ENGIE steunt verschillende verenigingen via twee projectoproepen per jaar. Deze steun is echter niet alleen van financiële aard. ENGIE stelt haar expertise en die van haar medewerkers ook ter beschikking van verenigingen. Voor een gratis energieaudit, hulp bij het organiseren van een persconferentie, contact met andere mecenassen... De hulp kan ook materieel zijn (uitleen van materiaal, gratis tickets voor shows, evenementen, musea, etc.)

De Stichting ENGIE maakt deel uit van het maatschappelijk verantwoordelijkheidsbeleid van ENGIE.

 

Wie mag een dossier voorleggen aan de Stichting ENGIE?

Elke Belgische vereniging die werkt aan de integratie van kinderen en jongeren via onderwijs, sport en actieve cultuur. Het project waarvoor steun wordt aangevraagd, moet in België worden uitgerold. Het is een van de 8 selectiecriteria voor projecten die gesteund willen worden door de Stichting ENGIE.

Door wie worden de projecten geselecteerd?

2 keer per jaar komt er een Selectiecomité samen. Dat Comité bestaat uit medewerkers van de Groep ENGIE en uit externe personen van het maatschappelijk middenveld.

 

Is de hulp beperkt in de tijd?

Het partnerschap duurt een jaar. Na die 12 maanden wordt het geëvalueerd en indien mogelijk verlengd.

Je wilt een project indienen? Ontdek hoe je je dossier moet opstellen om kans te maken en vervolgens kunt indienen bij de Stichting ENGIE. De volgende projectoproep sluit op 22 oktober 2023.

 

Appel à projets 2023 - NL

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Agro-ecologische boerderij in Gierle test hennepteelt

Deze zomer bracht de Stichting ENGIE een bezoek aan de boerderij van Pascal Vanhoof in Gierle, in de provincie Antwerpen. Via de vzw Farming For Climate krijgt deze boerderij hulp van onze Stichting om haar agro-ecologische activiteiten en dus ook ons land duurzamer te maken.
01/09/2023
Card image cap
Pers

Absolute primeur op de atletiekpiste: ENGIE organiseert inclusieve estafette in het Koning Boudewijnstadion

Op zaterdag 26 augustus organiseerde ENGIE in samenwerking met Allianz Memorial Van Damme, het Belgisch Paralympisch Comité en de Vlaamse Atletiekliga een unieke inclusieve atletieknamiddag voor sporters met en zonder beperking. Voor de eerste keer in België vond er een volledig gemengde estafette plaats, waarbij atleten met een fysieke of visuele handicap samen met valide atleten het tegen elkaar opnamen. Ook sporters met een verstandelijke beperking namen deel aan de atletieknamiddag in het Koning Boudewijnstadion en konden er kennismaken met verschillende disciplines. Eén jaar vóór de start van de Paralympische Spelen in Parijs gaven de deelnemers het beste van zichzelf, in het gezelschap van (ex-)wereldkampioenen zoals Kim Gevaert en Peter Genyn, en onder begeleiding van professionele coaches.
25/08/2023
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang geëerd door Koningin Paola

Stéphanie Huang, celliste en petekind van de Stichting ENGIE, ontving in juni een erediploma van Koningin Paola voor haar artistieke carrière in België, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We kennen haar voornamelijk als finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd van 2022.
03/07/2023
Card image cap
Artikel

11 bijkomende projecten gesteund door de Stichting ENGIE in 2023-2024

Op 14 juni hebben de Stichting ENGIE en haar Selectiecomité 11 innoverende en duurzame projecten geselecteerd. Ze lanceert dus 11 nieuwe partnerschappen. Deze projecten liggen in de lijn van de 2 missies van de ENGIE Stichting in België, namelijk de integratie van jongeren via onderwijs, cultuur en sport en de bescherming van het milieu.
03/07/2023