De Stichting ENGIE geeft jongeren vleugels

De Stichting ENGIE maakt van de integratie van kinderen en jongeren door middel van sport, onderwijs en cultuur haar prioriteit. Elk jaar begeleidt en ondersteunt ze projecten die een impact hebben op tienduizenden kinderen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

De Stichting ENGIE werd in 2010 opgericht in Frankrijk. In 2013 volgde ook België. Ze moedigt de integratie van kinderen en jongeren aan door middel van sport, opleiding en cultuur. In ons land steunde de Stichting al 110 projecten en 100 000 kinderen uit de 3 gewesten.

De Stichting ENGIE steunt verschillende verenigingen via twee projectoproepen per jaar. Deze steun is echter niet alleen van financiële aard. ENGIE stelt haar expertise en die van haar medewerkers ook ter beschikking van verenigingen. Voor een gratis energieaudit, hulp bij het organiseren van een persconferentie, contact met andere mecenassen... De hulp kan ook materieel zijn (uitleen van materiaal, gratis tickets voor shows, evenementen, musea, etc.)

De Stichting ENGIE maakt deel uit van het maatschappelijk verantwoordelijkheidsbeleid van ENGIE.

 

Wie mag een dossier voorleggen aan de Stichting ENGIE?

Elke Belgische vereniging die werkt aan de integratie van kinderen en jongeren via onderwijs, sport en actieve cultuur. Het project waarvoor steun wordt aangevraagd, moet in België worden uitgerold. Het is een van de 8 selectiecriteria voor projecten die gesteund willen worden door de Stichting ENGIE.

Door wie worden de projecten geselecteerd?

2 keer per jaar komt er een Selectiecomité samen. Dat Comité bestaat uit medewerkers van de Groep ENGIE en uit externe personen van het maatschappelijk middenveld.

 

Is de hulp beperkt in de tijd?

Het partnerschap duurt een jaar. Na die 12 maanden wordt het geëvalueerd en indien mogelijk verlengd.

Je wilt een project indienen? Ontdek hoe je je dossier moet opstellen om kans te maken en vervolgens kunt indienen bij de Stichting ENGIE.

 

Appel à projets 2023 - NL

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

De Toverfluit, speciaal voor de begunstigden van de Stichting ENGIE

Als onderdeel van onze samenwerking met de Koninklijke Muntschouwburg en het bijzondere sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’, mochten maar liefst 250 gasten van de Stichting ENGIE genieten van een betoverende voorstelling van De Toverfluit, de beroemde opera van Mozart.
19/12/2024
Card image cap
Artikel

De Stichting ENGIE: 7 geselecteerde projecten

In november heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE zeven projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de inclusie van jongeren via wetenschap, beroepsontdekking en het klimaat. We steunen ook een grote nationale oproep voor projecten die zich richten op biodiversiteit en het milieu, evenals twee prachtige solidariteitsinitiatieven: De Warmste Week en Viva For Life.
05/12/2024
Card image cap
Artikel

ENGIE, officiële partner van De Warmste Week en Viva For Life

ENGIE België is dit jaar voor de allereerste keer officieel partner van de twee grootste solidariteitsacties van het land! We zetten onze schouders mee onder de strijd tegen eenzaamheid in Vlaanderen en Brussel met De Warmste Week, en komen op tegen kinderarmoede in Wallonië en Brussel met Viva For Life. Het gaat om twee solidariteitsthema's waar ENGIE en de Stichting zich al jaren voor inzetten.
28/11/2024
Card image cap
Artikel

Biodiversiteit behouden: steun aan een project voor het monitoren van trekvogels

De Stichting ENGIE en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werken twee jaar samen aan een project waarin biodiversiteit centraal staat. Het project richt zich op het monitoren van gegevens die verzameld worden via de ringen van trekvogels, met de betrokkenheid van honderden vrijwillige ringers. Maak kennis met Didier Vangeluwe, ornitholoog en hoofd van de BeBirds-dienst bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
14/11/2024