Pers

Journalisten die meer informatie wensen over ENGIE in België kunnen hier onze laatste nieuwsberichten, extra informatie, foto's, alsook de gegevens van onze woordvoerders terugvinden.
Situatie kerncentrales in België: reactie Electrabel
19/11/2020
Het federale regeerakkoord van september laatstleden bevestigt de volledige kernuitstap in België tegen 2025. De regering voorziet ook dat, indien er eind 2021 nog onzekerheid bestaat over de bevoorradingszekerheid van het land, de twee meest recente eenheden (Tihange 3 en Doel 4) verlengd kunnen worden.
Indienstname nieuwe windturbines van ENGIE langs N49 : omwonenden kunnen nog tot 30 oktober aandeelhouder worden via coöperatieve vennootschap
23/10/2020
Afgelopen zomer verrezen langs de N49 in Maldegem, Eeklo en Kaprijke 9 nieuwe windturbines van energiebedrijf ENGIE. De laatste van die 9 turbines wordt begin november in dienst genomen.

Inwoners van de gemeenten Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke die willen delen in de winst van de nieuwe turbines kunnen zich nog tot 30 oktober inschrijven om aandeelhouder te worden via de coöperatieve vennootschap Electrabel CoGreen.
Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene grondstof in North Sea Port
21/10/2020
GENT – Tien private en publieke partners geven op woensdag 21 oktober om 12 uur het startschot voor het North-C-Methanol project. Samen zullen deze partners jaarlijks de CO2-emissie met 140.000 ton verminderen en 44.000 ton groene methanol aanmaken voor de lokale chemische en duurzame energieindustrieën en als brandstof voor schepen en treinen. Ter vergelijking: bijna 6 miljoen bomen zorgen per jaar voor dezelfde hoeveelheid CO2-reductie. Het is een project van wereldklasse en zal de grootste hernieuwbare waterstof-naar-methanolconstructie ter wereld omvatten.
Om technische beroepen te promoten lanceert ENGIE zijn ENGIE Academy, die op termijn 300 werkzoekenden per jaar zal opleiden
06/10/2020
Vandaag, dinsdag 6 oktober, lanceerde Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, de ENGIE Academy in Desteldonk (Gent). Het idee voor ENGIE Academy is gegroeid uit de onontkoombare vaststelling dat het steeds moeilijker wordt om technische profielen te rekruteren in België. En dat terwijl ENGIE, om aan de behoeften van zijn klanten te kunnen voldoen, jaarlijks tot 800 nieuwe technici moet aanwerven.

Om een antwoord te bieden op deze uitdaging en om een actieve bijdrage te kunnen leveren tot de transitie naar een koolstofneutrale wereld, lanceert ENGIE zijn “ENGIE Academy”. Via sterke partnerschappen met regionale opleidings- en arbeidsbemiddelingsorganisaties zoals VDAB, Actiris en Forem wil ENGIE Academy mensen warm maken voor en omscholen tot technische beroepen. Verder zal ENGIE Academy ook de interne opleidingen voor de huidige en toekomstige medewerkers van ENGIE versterken.