Pers

Journalisten die meer informatie wensen over ENGIE in België kunnen hier onze laatste nieuwsberichten, extra informatie, foto's, alsook de gegevens van onze woordvoerders terugvinden.
Exclusieve enquête: 72% van de Belgen is zich bewust van de uitdagingen van een koolstofneutrale toekomst, maar 1 Belg op 2 weet niet hoe hij hieraan kan bijdragen
13/01/2021
ENGIE heeft de ambitie om de drijvende kracht te zijn achter de energietransitie in België en schakelt begin dit jaar in een hogere versnelling. In zijn nieuwe campagne ‘Ik geloof erin’ moedigt ENGIE burgers aan, of ze nu de eerste stap zetten of extra investeren, om bij te dragen aan een koolstofneutrale toekomst. En dit door elke stap zo eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen.
De ENGIE Stichting en Charles Kaisin geven vleugels aan 72 000 jongeren
17/12/2020
Kunstenaar Charles Kaisin en Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, hebben op 17 december een kunstwerk ingehuldigd dat tot stand kwam via een “Origami Battle”, een collectieve uitdaging die de medewerkers van ENGIE in België ertoe aanzette om in 1 maand tijd 20 662 origamivogels te vouwen uit gerecycleerd papier. Per origamivogel schonk de ENGIE Stichting € 0,5 aan 3 verenigingen gekozen door de medewerkers van ENGIE. Op die manier ontvingen de vzw’s SOS Kinderdorpen, Grandir autrement avec le TDA/H en La Maison d'Enfants Reine Marie-Henriette in totaal € 10 331.
Carmeuse, ENGIE en John Cockerill bundelen hun krachten om de industriële CO₂-uitstoot in Wallonië te verminderen
10/12/2020
Carmeuse, ENGIE en John Cockerill hebben een samenwerkingsakkoord getekend voor de ontwikkeling van een innovatief Carbon Capture and Utilisation (‘CCU’) project in Wallonië. Dit project zal CO₂ afkomstig van een innovatief type kalkoven concentreren, en combineren met groene waterstof om ‘e-methaan’ te produceren, een hernieuwbaar gas dat in het gasnet kan worden geïnjecteerd of gebruikt kan worden in de transportsector of in de industrie. De groene waterstof zal geproduceerd worden door een elektrolyse-eenheid van 75 MW, gevoed door hernieuwbare elektriciteit. Dit project is het grootste in zijn soort ter wereld. Het opent de deur voor een aanzienlijke vermindering van de koolstofuitstoot in Europa en de wereld.
Situatie kerncentrales in België: reactie Electrabel
19/11/2020
Het federale regeerakkoord van september laatstleden bevestigt de volledige kernuitstap in België tegen 2025. De regering voorziet ook dat, indien er eind 2021 nog onzekerheid bestaat over de bevoorradingszekerheid van het land, de twee meest recente eenheden (Tihange 3 en Doel 4) verlengd kunnen worden.