Pers

Journalisten die meer informatie wensen over ENGIE in België kunnen hier onze laatste nieuwsberichten, extra informatie, foto's, alsook de gegevens van onze woordvoerders terugvinden.
ENGIE bouwt grootste particuliere zonnepark in Nederland
17/09/2020
Onder een stralende zon werd vandaag Zonneakker Voorst, het grootste particuliere zonnepark van Nederland, officieel geopend. De installatie van meer dan 117 000 zonnepanelen werd ontworpen en geplaatst door ENGIE Solutions, dat tevens instaat voor het onderhoud ervan. Het park zal 12 000 huishoudens kunnen voorzien van groene stroom.
Primeur in België! ENGIE installeert innovatieve lokale productieinstallatie op de Albatros-Poteaupré boerderij in Chimay
15/09/2020
Stichting Chimay-Wartoise en vzw De Albatros hebben besloten de abdijboerderij om te vormen tot een complex van enkele hectaren om er activiteiten voor volwassenen met een handicap aan te bieden. Deze site heeft een grote energiebehoefte, maar bevindt zich aan de rand van een plattelandsgemeente en heeft geen toegang tot aardgasinfrastructuur (een ‘witte zone’). Om aan deze moeilijkheid tegemoet te komen, heeft ENGIE een unieke totaaloplossing voor autoproductie ontwikkeld door de installatie van een LNG-station (Liquefied Natural Gas) dat de gebouwen van de site bedient. Deze oplossing wordt aangevuld met de installatie van twee warmtekrachtkoppelingseenheden voor de hoofdverwarming.
Definitieve sluiting van de elektriciteitscentrale van Les Awirs (Flémalle-Luik)
28/08/2020
Op maandag 31 augustus zal de biomassacentrale in Les Awirs haar laatste kWh produceren. De centrale van ENGIE Electrabel, die in 1951 in gebruik werd genomen en aanvankelijk op steenkool werkte, symboliseert de verankering van ENGIE in België. De sluiting komt er door de ouderdom van bepaalde onderdelen en het einde van de periode voor de toekenning van groenestroomcertificaten. De werkzaamheden voor de ontmanteling van de centrale beginnen in april 2021 en worden eind 2023 afgerond. De toekomst van de site wordt bestudeerd. De 40 werknemers ter plaatse zullen worden overgeplaatst naar andere locaties van ENGIE. Als verantwoordelijke speler en lokale producent voor meer dan 100 jaar, evalueert ENGIE voortdurend zijn productietechnieken, met een sterk engagement voor hernieuwbare energie.
AVEVE kiest voor groene energie in nieuwe winkels
25/08/2020
Arvesta rust 17 AVEVE-winkels uit met zonnepanelen in samenwerking met ENGIE

De AVEVE-winkels die recent het vernieuwde winkelconcept - met nieuwe look & feel, uitgebreid assortiment en gericht op beleving - aangemeten kregen, zijn voortaan ook uitgerust met zonnepanelen. Voor de plaatsing en de installatie van de panelen koos Arvesta voor ENGIE, reeds energieleverancier van haar AVEVE-winkels. 17 winkels werden ondertussen uitgerust met zonnepanelen: tien in Vlaanderen en zeven in Wallonië, voor een totaalcapaciteit van 1,05 MWp. De lokaal geproduceerde groene energie wordt rechtstreeks door AVEVE afgenomen.