Pers

Journalisten die meer informatie wensen over ENGIE in België kunnen hier onze laatste nieuwsberichten, extra informatie, foto's, alsook de gegevens van onze woordvoerders terugvinden.
Gebouwen van Ginion Group uitgerust met zonnepanelen van ENGIE
14/07/2020
Ginion Group en ENGIE Solutions – het nieuwe B2B-merk van ENGIE – hebben op 15 juli zo’n 2000 zonnepanelen ingehuldigd in aanwezigheid van de heer Paul Brasseur, Schepen van Mobiliteit en de Energietransitie van de Stad Waver. De zonnepanelen liggen verspreid over 6 vestigingen van Ginion Group in 2 regio’s van het land en bedekken in totaal een oppervlakte van 0,5 hectare. Met hun vermogen van 567 kW produceren ze jaarlijks evenveel als het verbruik van 150 gezinnen. De zonnepanelen worden gefinancierd door ENGIE Solutions via het systeem van de derde investeerder.
Het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas en Engie zorgen samen voor een vermindering van het energieverbruik van het Naamse ziekenhuis
13/07/2020
Sinds 10 juli prijkt een windturbineboom op de parking van het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas in Namen. Deze boom symboliseert het engagement van het ziekenhuis om zijn energieverbruik te verminderen. In het kader van het Energieprestatiecontract dat het Regionaal Ziekenhuis afsloot bij ENGIE Solutions – het nieuwe B2B-merk van ENGIE – worden nu meerdere werven afgewerkt, opdat alles operationeel is tegen 31 december 2020.
ENGIE vervangt twee windturbines in haven Gent door drie nieuwe, grotere en efficiëntere modellen
07/07/2020
ENGIE bouwt in de loop van 2021 drie grote windturbines van 4,1 MW op het terrein van zijn biomassacentrale in Rodenhuize. De nieuwe turbines komen in de plaats van de twee bestaande exemplaren van 2 MW. Dankzij de vervanging wordt het volle potentieel van het terrein benut en kan ENGIE ca. 10 900 gezinnen voorzien van lokale, groene stroom. De oude turbines krijgen een nieuwe bestemming elders in Europa.
ENGIE verenigt haar dienstenbedrijven in België onder één merk: ENGIE Solutions
01/07/2020
Vanaf 1 juli 2020 komen de drie B2B dienstenbedrijven ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely en ENGIE Axima samen onder één merk: ENGIE Solutions. Het nieuwe merk buigt zich op drie grote klantensegmenten, steden, industrieën en gebouwen, die voortaan één enkel aanspreekpunt hebben binnen ENGIE Solutions voor totaalpakketten van efficiënte, duurzame en op maat gemaakte oplossingen.