Pers

Journalisten die meer informatie wensen over ENGIE in België kunnen hier onze laatste nieuwsberichten, extra informatie, foto's, alsook de gegevens van onze woordvoerders terugvinden.
ENGIE vervangt twee windturbines in haven Gent door drie nieuwe, grotere en efficiëntere modellen
07/07/2020
ENGIE bouwt in de loop van 2021 drie grote windturbines van 4,1 MW op het terrein van zijn biomassacentrale in Rodenhuize. De nieuwe turbines komen in de plaats van de twee bestaande exemplaren van 2 MW. Dankzij de vervanging wordt het volle potentieel van het terrein benut en kan ENGIE ca. 10 900 gezinnen voorzien van lokale, groene stroom. De oude turbines krijgen een nieuwe bestemming elders in Europa.
ENGIE verenigt haar dienstenbedrijven in België onder één merk: ENGIE Solutions
01/07/2020
Vanaf 1 juli 2020 komen de drie B2B dienstenbedrijven ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely en ENGIE Axima samen onder één merk: ENGIE Solutions. Het nieuwe merk buigt zich op drie grote klantensegmenten, steden, industrieën en gebouwen, die voortaan één enkel aanspreekpunt hebben binnen ENGIE Solutions voor totaalpakketten van efficiënte, duurzame en op maat gemaakte oplossingen.
Publicatie van de jaarrekening van Electrabel NV
02/06/2020
De Nationale Bank van België heeft op haar website de jaarrekening gepubliceerd die Electrabel NV heeft ingediend in overeenstemming met haar wettelijke verplichtingen.
Covid-19: 120 laptops om jongeren te verbinden die daar het meest nood aan hebben
18/05/2020
Vandaag, op maandag 18 mei, schonk de ENGIE Stichting in samenwerking met Econocom Lease 120 laptops aan Pierre-Yves Jeholet, Minister-President van de Federatie Wallonië-Brussel. De pc’s zijn bestemd voor 12 scholen met een kansarm publiek die gebruik maken van online onderwijsplatformen. In de huidige context van Covid-19 en de geleidelijke versoepeling van de lockdown moeten de laptops hen helpen bij het bestrijden van de digitale kloof. Deze schenking is onderdeel van een reeks solidariteitsacties van de ENGIE Stichting.