Flexibele productie

ENGIE België investeert actief in projecten voor flexibele productie om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten, bij te dragen aan de continuïteit van de energievoorziening en de strijd tegen de klimaatverandering. 

Flexibele productie omvat het gebruik van innovatieve technologieën zoals gasgestookte centrales, energieopslagsystemen zoals batterijen en technologieën voor de productie van waterstof. Deze technologieën kunnen worden gebruikt om schommelingen in de vraag naar energie op te vangen, de intermittentie van hernieuwbare energiebronnen te compenseren en de stabiliteit van het elektriciteitsnet te garanderen.

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

ENGIE en Carmeuse kondigen de stopzetting van het Columbus-project aan om economische en reglementaire redenen

ENGIE en Carmeuse zijn genoodzaakt om het ‘Columbus’ project stop te zetten, een industriële installatie voor koolstofafvang en -gebruik (CCU) te Amercoeur in Wallonië.
13/11/2024
Card image cap
Pers

Bouw van nieuw batterijpark van ENGIE nabij Antwerpen markeert nieuwe mijlpaal in de energietransitie

ENGIE zal binnenkort het startschot geven voor de bouw van een nieuw batterijpark van 100 MW op zijn site in Kallo nabij Antwerpen. Het gaat om het tweede grootschalige batterijproject van ENGIE in België. De werkzaamheden starten in het eerste trimester van 2025 en zullen afgerond zijn tegen de zomer van 2027.
04/11/2024
Card image cap
Pers

Biogas Bree, dat als eerste in Limburg groen aardgas produceert, wordt overgenomen door ENGIE

Biogas Bree, opgericht door de familie Schelfhout, is recent gestart met de productie van biomethaan en injecteert sinds begin oktober 800 kubieke meter per uur in het aardgasnetwerk. Hiermee kan het zo’n 6000 gezinnen van biomethaan of groen aardgas voorzien, een primeur voor Limburg.
15/10/2024
Card image cap
Pers

Eerste spadesteek voor nieuw batterijpark van ENGIE in Vilvoorde

Op de site van ENGIE in Vilvoorde werd op 5 juli in het bijzijn van burgemeester Hans Bonte de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw batterijpark van 200 MW. Vanaf september 2025 zullen de batterijen 800 MWh aan elektriciteit kunnen opslaan en deze nadien tot vier uur lang in het net injecteren. Deze vorm van flexibiliteit, een van de strategische prioriteiten van ENGIE, zal een essentiële ondersteuning bieden aan het elektriciteitsnet.
05/07/2024