Onze ambitie

ENGIE wil het voortouw nemen in de energietransitie en wil koolstofneutraal (Net Zero Carbon) worden tegen 2045. ENGIE bouwt daarom in België samen met zijn 7 000 medewerkers aan het koolstofarme energiesysteem van morgen voor een betaalbare, betrouwbare en duurzame energietransitie voor al zijn klanten.

Als wereldleider in koolstofarme energievoorziening en diensten, zet ENGIE zich, met de steun van zijn stakeholders en partners, in om de overgang naar een koolstofneutrale wereld te versnellen en een gediversifieerde energiemix te ontwikkelen waarin hernieuwbare energie een sleutelrol speelt en aanzienlijk zal toenemen.

Geleid door zijn bestaansreden begeleidt de Groep zijn klanten bij hun decarbonatie door energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. ENGIE steunt daarvoor op een vereenvoudigd bedrijfsmodel dat erop gericht is de energietransitie met vertrouwen te realiseren via zijn kernactiviteiten;

  1. hernieuwbare energie,
  2. lokale energie-infrastructuren,
  3. gecentraliseerde infrastructuren,
  4. thermische productie en
  5. de levering van elektriciteit.

In het geïntegreerde rapport 2023 lees je hoe ENGIE die versnelling naar Net Zero Carbon in 2045 wil realiseren.


 

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

ENGIE maakt elektrisch rijden slimmer en voordeliger

Speciaal voor klanten die hun elektrische wagen regelmatig thuis opladen, lanceert ENGIE zijn vernieuwde Drive-aanbod, een unieke combinatie van een vast of variabel energiecontract met bijbehorende intelligente app. Door gebruik te maken van de functie ‘Slim laden’ in de ENGIE Drive app, kunnen klanten hun wagen automatisch laten opladen aan een extra voordelig daltarief, en ontvangen ze bovendien een vergoeding per geladen kilowattuur. Met dit aanbod – beschikbaar vanaf 1 juni 2023 – maakt ENGIE intelligent en voordelig laden eenvoudig en toegankelijk voor iedereen.
01/06/2023
Card image cap
Artikel

FOCUS: Gemeenschappen voor hernieuwbare energie (REC's) worden werkelijkheid in België (1/2)

Het delen van energie en peer-to-peer verkoop worden door politici en belanghebbenden in de energiesector steeds vaker besproken als een van de oplossingen voor de energiecrisis en een vehikel voor de energietransitie. Terwijl dit een paar jaar geleden nog een vrij vaag concept was, is het geleidelijk aan een realiteit geworden. Met name Renewable Energy Communities (REC's) zijn een vorm van energiehandel die nu wettelijk mogelijk is.
30/05/2023
Card image cap
Artikel

ENGIE is meer dan een energieleverancier

We werken vandaag hard aan de toekomst. Zo zetten we alles op alles om de energietransitie van dit land zo vlot en snel mogelijk te bewerkstelligen en Net Zero Carbon te bereiken tegen 2045.
27/05/2023
Card image cap
Artikel

Electrabel NV behaalt EDGE-certificering voor haar inspanningen op vlak van gendergelijkheid op de werkvloer

Electrabel NV heeft het eerste niveau van EDGE-certificering behaald, EDGE Assess, een wereldwijde standaard voor het meten en certificeren van het gender-evenwicht van ondernemingen. 
11/05/2023