ENGIE, een lokaal geëngageerde speler

Op weg naar een betere toekomst voor onze jongeren en onze planeet.

Als internationale speler wil ENGIE ook lokaal het verschil maken voor mens en omgeving. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid volledig op en maken er een erezaak van om mee te bouwen aan een betere en meer duurzame wereld. Ons engagement zit sinds jaar en dag in ons DNA verweven, het zit in onze bedrijfscultuur. Wij hebben energie voor grootse dingen.

Twee belangrijke hoekstenen in ons sociaal beleid zijn De Stichting ENGIE en ons programma voor medewerkers, Power2Act. 
 

De Stichting ENGIE

Sinds 2013 zet de Stichting ENGIE zich als lokale speler actief in om de toekomst van onze jeugd en onze planeet mee vorm te geven. Via haar projectoproepen steunt ze organisaties die een verschil maken in deze cruciale domeinen.

Power2Act

In 2011 lanceerde ENGIE het interne programma Power2Act. Dit solidariteitsprogramma promoot projecten van ENGIE medewerkers, onze Power Heroes, die zich vrijwillig inzetten voor sociale en duurzame initiatieven. 

Energietransitie objectieven

Naast zijn sociaal engagement, heeft ENGIE ook verschillende objectieven vooropgesteld om het voortouw te nemen in de energietransitie en zo de omschakeling naar een koolstofneutrale economie te kunnen versnellen.

Zo heeft de Groep 19 doelstellingen voor 2030 gedefinieerd om zijn prestaties inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen nauwkeurig op te volgen. Deze doelstellingen zijn volledig in overeenstemming met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030 die door de Verenigde Naties werden vastgelegd.

De bescherming van het milieu is een fundamenteel thema binnen ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze verschillende initiatieven en partnerships met tal van organisaties spelen een grote rol in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst en tonen onze betrokkenheid met het milieu en de biodiversiteit.

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Zes ex-laureaten van de ‘ENGIE Talent of the Year’ trofee naar de Paralympische Spelen in Parijs

Nu de volledige Belgische delegatie voor de Paralympische Spelen in Parijs bekend is, zetten de geselecteerde atleten de laatste rechte lijn in naar het summum van de topsport.
17/07/2024
Card image cap
Artikel

Een sociaal project rondom een historisch scheepsreplica

Een replica bouwen van de "Canot Royal" of koningssloep van Leopold I, met de hulp van scheepvaartliefhebbers en jongeren die hun weg zoeken in het leven. Dit is de waanzinnige uitdaging die de vzw Maritiem Atelier is aangegaan in 2022. De kennisoverdracht aan de hand van een stuk dat zo beladen is met Belgische geschiedenis is wat de Stichting ENGIE heeft gemotiveerd om het project te steunen. We ontmoeten Nicolas Joschko, directeur van de vzw die vertelt over de geschiedenis van het project.
25/06/2024
Card image cap
Artikel

ENGIE, al 20 jaar supporter van onze paralympische atleten

Sinds 2003 bundelen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee hun krachten om mensen met een beperking aan sport te laten doen.
12/06/2024
Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024