ENGIE, een lokaal geëngageerde speler

Op weg naar een betere toekomst voor onze jongeren en onze planeet.

Als internationale speler wil ENGIE ook lokaal het verschil maken voor mens en omgeving. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid volledig op en maken er een erezaak van om mee te bouwen aan een betere en meer duurzame wereld. Ons engagement zit sinds jaar en dag in ons DNA verweven, het zit in onze bedrijfscultuur. Wij hebben energie voor grootse dingen.

Twee belangrijke hoekstenen in ons sociaal beleid zijn De Stichting ENGIE en ons programma voor medewerkers, Power2Act. 
 

De Stichting ENGIE

Sinds 2013 zet de Stichting ENGIE zich als lokale speler actief in om de toekomst van onze jeugd en onze planeet mee vorm te geven. Via haar projectoproepen steunt ze organisaties die een verschil maken in deze cruciale domeinen.

Power2Act

In 2011 lanceerde ENGIE het interne programma Power2Act. Dit solidariteitsprogramma promoot projecten van ENGIE medewerkers, onze Power Heroes, die zich vrijwillig inzetten voor sociale en duurzame initiatieven. 

Energietransitie objectieven

Naast zijn sociaal engagement, heeft ENGIE ook verschillende objectieven vooropgesteld om het voortouw te nemen in de energietransitie en zo de omschakeling naar een koolstofneutrale economie te kunnen versnellen.

Zo heeft de Groep 19 doelstellingen voor 2030 gedefinieerd om zijn prestaties inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen nauwkeurig op te volgen. Deze doelstellingen zijn volledig in overeenstemming met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030 die door de Verenigde Naties werden vastgelegd.

De bescherming van het milieu is een fundamenteel thema binnen ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze verschillende initiatieven en partnerships met tal van organisaties spelen een grote rol in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst en tonen onze betrokkenheid met het milieu en de biodiversiteit.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Biodiversiteit behouden: steun aan een project voor het monitoren van trekvogels

De Stichting ENGIE en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werken twee jaar samen aan een project waarin biodiversiteit centraal staat. Het project richt zich op het monitoren van gegevens die verzameld worden via de ringen van trekvogels, met de betrokkenheid van honderden vrijwillige ringers. Maak kennis met Didier Vangeluwe, ornitholoog en hoofd van de BeBirds-dienst bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
14/11/2024
Card image cap
Artikel

1296 kinderen ontdekken ‘Goud’, een educatieve opera over geluk

Bijna 1300 kinderen kregen dankzij het educatieve en artistieke project Goud, georganiseerd door De Munt in partnerschap met de Stichting ENGIE, de kans om de wereld van opera te verkennen. Geluk staat centraal in de voorstelling van Goud – De jongen en de magische vis. Het stuk nodigt het publiek uit om na te denken over ons verlangen naar steeds meer, zonder ooit echt tevreden te zijn.
05/11/2024
Card image cap
Artikel

(ON)Kruid herstelt de biodiversiteit en creëert tegelijkertijd waarde!

De Stichting ENGIE ondersteunt gedurende drie jaar (ON)Kruid, een boerderij in de provincie Oost-Vlaanderen, die kruidenthee maakt van wilde kruiden en bloemen. Dankzij dit partnerschap via Farming for Climate kan (ON)Kruid investeren in geavanceerde machines voor het reinigen en snijden van kruiden, waardoor ze hun impact in termen van rendement en biodiversiteit kunnen verhogen.
Ontdek de passie en toewijding van de twee landbouwers achter dit inspirerende project!
29/10/2024
Card image cap
Artikel

Milieuvriendelijke appels en peren

De Stichting ENGIE ondersteunt al voor 3 jaar het Domaine de la Pommeraie in Gembloers. Deze biologische appel- en perenboomgaard wil nog een stap verder gaan in het ecologische beheer van zijn domein en klopte aan bij de vzw Farming for Climate voor hulp, zowel voor het financiële luik als voor contacten met experts in duurzame landbouw. We ontmoeten Guillaume en Aurélie Berbers.
24/09/2024