Via Power2Act steunen we onze solidaire medewerkers

ENGIE heeft als maatschappelijk geëngageerde onderneming het interne programma Power2Act gelanceerd. Dit programma steunt ENGIE medewerkers die zich in hun vrije tijd vrijwillig inzetten voor solidariteitsprojecten. Sinds de oprichting in 2011 heeft ENGIE al 279 projecten van medewerkers gesteund.

Medewerkers die zich inzetten in hun vrije tijd

Elk jaar krijgen bijna twintig verenigingsprojecten een duwtje in de rug van ENGIE. Deze projecten hebben allemaal één ding gemeen: ze worden op vrijwillige basis ondersteund door een van de medewerkers van ENGIE in België. 

ENGIE-Cliniclowns-P2A

 

Solidariteit en duurzaamheid in België bevorderen 

Via het Power2Act-programma wil ENGIE de dialoog tussen de onderneming en het verenigingsleven aanmoedigen door projecten te steunen die de solidariteit of duurzaamheid bevorderen.

 

Kwaliteitsvolle projecten

In 2022 werden 22 nieuwe projecten van onze collega "Power Heroes" geselecteerd door een jury van medewerkers op basis van specifieke en transparante criteria. Het gaat om initiatieven ter bevordering van de solidariteit, maar ook om projecten ter bescherming van de natuur. 


Bent u medewerker van ENGIE in België en actief in een vereniging? Je bent misschien een van onze volgende Power Heroes! Stuur een e-mail naar power2act@engie.com. De volgende projectoproep vindt plaats in het najaar van 2023.

 

De geselecteerde projecten van 2022

Meer informatie over de projecten:

Broederschool Lokeren: aanleg van een nieuwe openlucht recreatiezone in een school voor jongeren met een mentale, emotionele of gedragsstoornis.
 
De Jojo (Deinze): de inrichting van de lokalen van de jeugdbeweging voor kinderen met een handicap.
 
Lovely Therapy Horses (Alken): aankoop van een stoeltjeslift voor de manege die is aangepast voor mensen met een handicap.
 
De Engelen Hoeve (Rollegem/Kortrijk): renovatie van de stallen op deze educatieve boerderij voor kinderen met een handicap.
 
Pony-City (Uccle/Ruisbroek): aankoop van een kleine tractor voor hun kampjes en groene lessen op de boerderij met kinderen van speciale scholen voor integratie.
 
Arche de Marie (Genval): Vloerrenovatie van het dagverblijf voor een twintigtal licht en matig verstandelijk gehandicapte volwassenen.
 
Ordre de Malte Belgique (Waterloo): bijdrage aan de organisatie van het internationale inclusieve kamp in Waterloo voor jongeren met een beperking.
 
Leg's Go (Amay, Andenne en Verviers): financiering van sportbegeleiding voor mensen die een ledemaatamputatie en/of een levensbedreigend ongeval hebben ondergaan.
 
VZW Vlierzele Sportief (Lede/Oordegem): steun voor de organisatie van een internationale atletiekwedstrijd die gedeeltelijk gewijd is aan de gehandicaptensport.
 
Exotic Cycling Projects (Gent): Organisatie van een stage in België voor 7 Afrikaanse wielrensters met als doel hen te laten deelnemen aan semi-professionele wedstrijden en hen te leren hoe zij hun fietsen moeten herstellen.
 
Parrain-Ami (Brussel en Waals-Brabant): werving van nieuwe vrijwillige pleeggezinnen voor kinderen/jongeren met gezinsproblemen en in precaire situaties.
 
Ferme Equestre in Louvain-la-Neuve: organisatie van specifieke workshops op de boerderij voor kansarmen, onder andere met dieren- en ambulante bemiddeling en hun mobiele boerderij.
 
Au-delà Des Nuages/VZW Boven De Wolken (België):  bijkomende steun voor ouders die perinatale rouw ervaren via fotografie.
 
Association du Diabète ASBL (Engreux, dichtbij Houffalize): 2 weken durende residentiële opleiding in een ADEPS-centrum voor 40 kinderen met diabetes.
 
River Cleanup (Belgium): organisatie van 12 mobilisatie- en bewustmakingsdagen voor de bescherming van onze rivieren in heel België.
 
Natuurpunt Vereniging Herzele: uitbreiding van een natuurreservaat en herstel van de biodiversiteit.
 
Rode Kruis van Sint-Gillis (Brussel): aankoop van materiaal en voedsel om hulp te bieden aan de minderbedeelden.
 
Vluchtelingenwerk Vlaanderen (Brussel): ondersteuning van het Legal Helpdesk-project, een eerste juridische lijn voor mensen die in België nog geen vluchtelingenstatus hebben.
 
Mentor-Escale vzw (Bruxelles en Namen): organisatie van 2 zomerkampen met een eco-burgerlijke dimensie voor 15 (ex-)NBMV jongeren.
 
Inspiring Girls Belgium vzw (België): organisatie van bijeenkomsten om de ambities van jonge meisjes in België te bevorderen door hen in contact te brengen met inspirerende vrouwen.
 
Essalem asbl (Verviers): oprichting van een coworkingruimte voor ongeveer 70 studenten uit het hoger onderwijs om hen te helpen slagen op school.
 
Association Belge des Professionnels Africains (ABPA): programma om inclusieve werkplekken te bevorderen en de inzetbaarheid van jong talent met diverse achtergronden te vergroten.

 

De vorige edities van Power2Act:

ENGIE - Power2Act

Ontdek de projecten van de vorige edities van Power2Act en de Power Heroes die deze ondersteund hebben. 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Electrabel NV behaalt EDGE-certificering voor haar inspanningen op vlak van gendergelijkheid op de werkvloer

Electrabel NV heeft het eerste niveau van EDGE-certificering behaald, EDGE Assess, een wereldwijde standaard voor het meten en certificeren van het gender-evenwicht van ondernemingen. 
11/05/2023
Card image cap
Artikel

Solar, Icarus burning, een opera over de opwarming van de aarde

De afgelopen weken hebben meer dan 1000 kinderen uit het Brusselse Gewest in de Munt kennis kunnen maken met de wereld van de opera. In het kader van een educatief project van de Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE hebben deze jongeren een initiatieparcours afgelegd, eerst in hun klas en daarna in de opera. De voorstelling - Solar, Icarus burning - werd speciaal gecomponeerd door Howard Moody, over de opwarming van de aarde, en met een knipoog naar de mythe van Icarus. Een terugblik in beeld.
21/04/2023
Card image cap
Artikel

Je gevoelens uitdrukken door te schrijven

We zijn op bezoek geweest bij Solidarcité, in Anderlecht. Een Franstalige vereniging die een jaar burgerschap aanbiedt aan jongeren die op zoek zijn naar zingeving. De 10 aanwezige jongeren kregen er een schrijfworkshop aangeboden onder leiding van de vzw Scan-R over het thema klimaatverandering.
29/03/2023
Card image cap
Artikel

Kinderen van TADA en TAJO bezoeken de installaties van ENGIE

Januari en februari waren drukke maanden voor de Stichting ENGIE. In het kader van onze partnerships met TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) in Brussel en TAJO (Talent Atelier voor Jongeren) in Gent, hebben 40 gepassioneerde ENGIE vrijwilligers tientallen jongeren kennis laten maken met verschillende beroepen in de energiesector.
27/02/2023