ENGIE, multi-service partner voor een zerocarbon stad

Op 13 en 14 februari opent de 15e Municipalia haar deuren in Wex te Marche-en-Famenne. De Jaarbeurs is een referentie-evenement dat alle grote spelers van de lokale autoriteiten in Wallonië samenbrengt. En uiteraard zal ENGIE er aanwezig zijn. Het doel is om er aan de verantwoordelijken van Waalse gemeenten, provincies, intercommunales en andere instanties van algemeen belang onze oplossingenvoor te stellen, die toelaten om een duurzame en effectieve gemeenschap op te bouwen. De overgang naar een zero carbon gemeenschap is immers één van de belangrijkste uitdagingen waarmee een overheidsinstantie wordt geconfronteerd.

ENGIE-partenaire-multiservices

De klimaatnoodtoestand is zodanig dat de samenleving als geheel wordt opgeroepen haar gedrag grondig te veranderen. Wallonië maakt deel uit van deze evolutie en streeft uiterlijk in 2050 naar CO2-neutraliteit. Om deze uitdaging aan te gaan, in lijn met zijn lange termijn renovatiestrategie, helpt ENGIE als multi-service partner, steden en gemeenten om te vormen tot een duurzamere, efficiëntere en aantrekkelijke gemeenschap.

Dankzij de complementariteit binnen de Groep is ENGIE in staat om zijn expertise ten dienste van ziekenhuizen, scholen, bedrijven en openbare infrastructuur te stellen, om aan de huidige eisen te voldoen en tevens het comfort van allen te verbeteren.

Oplossingen voor een breed scala aan expertise

ENGIE biedt oplossingen op verschillende gebieden om steden en gemeenten te helpen hun energie-efficiëntie te optimaliseren:

  • Binnen-, buiten- en architecturale verlichting (publiek en privé), Light-Fidelity (LI-FI)
  • Beveiliging: ANPR-camera’s, vaste en mobiele bewakingssystemen,…
  • Slimme mobiliteitsoplossingen: slimme verkeerslichten, elektronische verkeersborden, ….
  • Laadoplossingen voor elektrische voertuigen en andere aanverwante diensten
  • Lokale groene energieproductie: zonnepanelen, kleine en grote windturbines
  • Energieprestatieoplossingen: energieprestatiecontract, warmtekrachtkoppeling,…

 

Voordelige financiële oplossingen

Gemeenten beschikken niet altijd over de financiële middelen om in dit soort projecten te investeren. ENGIE kan zeer aantrekkelijke financieringsoplossingen aanbieden zoals het energieprestatiecontract (EPC) of de DBFM-methode (Design, Build, Finance, Maintenance). Een DBFM-contract is een all-in formule voor beheer op lange termijn van gebouwen en installaties waarbij de gebruikers garanties krijgen over de prestaties en het gewenste comfort. Deze formule omvat het ontwerp, de opbouw, de financiering, het beheer en het onderhoud van uw infrastructuren.

Wil je ons volledig aanbod voor steden en gemeenten ontdekken? Download onze brochure ‘Samen bouwen aan de stad van morgen’.

 

Meer informatie en realisaties van ENGIE:

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn