Westerlo E313 Extensie

Twee windturbines als extensie op het bestaande windturbinepark in Oevel.

ENGIE Electrabel overweegt om een omgevingsvergunningsaanvraag in te dienen voor de bouw en exploitatie van twee windturbines ten westen van het bestaande windturbinepark in Oevel (Westerlo). Samen met de bestaande windturbines zouden ze een lijn vormen met de bestaande windturbines, parallel met de E313. De twee windturbines zouden een maximale diameter van 127m hebben en een maximale tiphoogte van 200m.

Kerncijfers:

Aantal turbines 2
Vermogen per turbine 5 MW
Equivalent verbruik 4200 gezinnen
CO2-besparing 6703 ton/jaar

Planning:

05/2020 Vergunningsaanvraag 
10/2020 Beslissing van de overheid
Q1/2022 Start v/d werken
Q3/2022 Indienstname
Card image cap

Rainer Vekemans

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Informatievergadering

11/12/2019
ENGIE Electrabel organiseert op maandag 16 december een informatievergadering voor de omwonenden. Wij willen graag ons project voorstellen en u inlichten over onze ideeën om een windturbineproject te realiseren van twee windturbines op het grondgebied van de gemeente Westerlo. Het project is gelegen in Oevel, ten westen van de bestaande vier windturbines, die achter DAF Trucks gelegen zijn.

De projectleider van ENGIE Electrabel zal aanwezig zijn op deze informatievergadering en staat klaar om een antwoord te geven op al uw vragen. Uw opmerkingen of suggesties in verband met het project zijn hartelijk welkom.

Ontdek al onze productieparken