Landen E40

ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van drie windmolens ten zuiden van en parallel aan de E40 in Landen. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van meer dan 8200 gezinnen.

Ons land heeft te maken met uitdagende klimaatdoelstellingen voor de komende jaren. CO2e-neutrale energie lijkt daarbij één van de belangrijkste bouwstenen te zijn. ENGIE wil overheden, steden en gemeenten hierin begeleiden en hen de mogelijkheid bieden om zelf lokale, groene stroom te produceren.

Kerncijfers:

Aantal turbines3
Vermogen per turbine5 MW
Equivalent verbruik8200 gezinnen
CO2e-besparing13 000 ton/jaar

Planning:

Q3/2024Vergunningsaanvraag
Q3/2024Informatie vergadering
TBDBeslissing van de overheid
TBDStart v/d werken
TBDIndienstname

 

Elisabeth Deketelaere

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Status project

01/06/2022

In juni 2022 werd het project teruggetrokken. ENGIE is momenteel de benodigde studies aan het uitvoeren om een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen.

Aanvraag Omgevingsvergunning

28/10/2021
ENGIE heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van drie windmolens ten zuiden van en parallel aan de E40 in Landen. Het openbaar onderzoek wordt door de stad Landen georganiseerd tot en met 6 november 2021. U kan gedurende deze periode de vergunningsaanvraag inkijken bij de stad Landen.

Ontdek al onze productieparken

Downloads

Projectinformatie omgevingsvergunningsaanvraag 2021

pdf, 6.02 MB