Gingelom E40 Extensie

ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van drie windmolens ten noorden van en parallel aan de E40 in Gingelom. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.

Ons land heeft te maken met uitdagende klimaatdoelstellingen voor de komende jaren. CO2e-neutrale energie lijkt daarbij één van de belangrijkste bouwstenen te zijn. ENGIE wil overheden, steden en gemeenten hierin begeleiden en hen de mogelijkheid bieden om zelf lokale, groene stroom te produceren.

Kerncijfers:

Aantal turbines3
Vermogen per turbine5 MW
Equivalent verbruik8000 gezinnen
CO2e-besparing12 600 ton/jaar

Planning:

16/08/2019Vergunningsaanvraag 
10/2019Informatievergadering
TBDBeslissing van de overheid
TBDStart v/d werken
TBDIndienstname

 

Elisabeth Deketelaere

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

In procedure

01/01/2021

Het project doorloopt momenteel verschillende procedures.

Wijzigingsverzoek

07/08/2020
Op 7 augustus 2020 heeft ENGIE Electrabel een wijzigingsverzoek ingediend, waarmee we wensen te beantwoorden aan het advies van de Gewestelijke omgevingsvergunningscommissie. Er werd niets gewijzigd aan de inplanting, coördinaten en dimensies van de windturbines. Een samenvattende presentatie van het wijzigingsverzoek kan u onderaan deze pagina downloaden.

In kader van dit wijzigingsverzoek wordt opnieuw een openbaar onderzoek georganiseerd. Dit openbaar onderzoek start op 1 september 2020 en loopt tot en met 30 september 2020. Het wijzigingsverzoek kan ingekeken worden op het gemeentehuis van Gingelom.

Ontdek al onze productieparken

Downloads

Informatie wijzigingsverzoek

pdf, 1.48 MB