Landen E40

Landen 15 MW
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van drie windmolens ten zuiden van en parallel aan de E40 in Landen. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.

Ons land heeft te maken met uitdagende klimaatdoelstellingen voor de komende jaren. CO₂-neutrale energie lijkt daarbij één van de belangrijkste bouwstenen te zijn. ENGIE wil overheden, steden en gemeenten hierin begeleiden en hen de mogelijkheid bieden om zelf lokale, groene stroom te produceren.

Kerncijfers:

Aantal turbines 3
Vermogen per turbine 5 MW
Equivalent verbruik 8000 gezinnen
CO₂-besparing 12 600 ton/jaar

Planning:

11/2020 Vergunningsaanvraag
04/2021 Beslissing provincie Vlaams-Brabant
08/2022 Start v/d werken
02/2023 Indienstname

 

Louise Van Isterdael
   
Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Related projects

Landen Gingelom E40
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid voor de bouw van drie windmolens ten noorden van en parallel aan de E40 in Landen en Gingelom. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.
Greensky E40 – Gingelom
Windpark langsheen de E40 en HST-lijn Brussel Luik.
Greensky – E40 Orp-Jauche – Hélécine – Lincent – Hannut
9 éoliennes le long de la E40 à hauteur des communes d'Orp-Jauche – Hélécine – Lincent – Hannut.
Gingelom E40 Extensie
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Limburg voor de bouw van drie windmolens ten noorden van en parallel aan de E40 in Gingelom. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.