Kinderen van TADA en TAJO bezoeken de installaties van ENGIE

Januari en februari waren drukke maanden voor de Stichting ENGIE. In het kader van onze partnerships met TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) in Brussel en TAJO (Talent Atelier voor Jongeren) in Gent, hebben 40 gepassioneerde ENGIE vrijwilligers tientallen jongeren kennis laten maken met verschillende beroepen in de energiesector.
27/02/2023

6 zaterdagen over beroepen in de energiesector  

In totaal hebben ongeveer veertig ENGIE vrijwilligers op 6 zaterdagen een workshop gegeven. De kinderen ontdekten onder meer hoe wind, water, zon en organisch afval een bron van hernieuwbare energie kunnen zijn. Zo konden ze bijvoorbeeld experimenteren met waterkracht met behulp van een watermolen. Ze zijn er ook in geslaagd een kleine LED lamp aan te steken met elektriciteit uit citroenen of appels en zijn ze zich ervan bewust geworden dat hun lichaam energie produceert. Daarna werkten ze aan verschillende oplossingen om hun school energie-efficiënter en autonomer te maken!  

  

Bezoek aan Laborelec en de biomassacentrale in Rodenhuize  

Ter afsluiting van het energieprogramma kregen de TADA-kinderen de kans om het expertise- en onderzoekscentrum van ENGIE te bezoeken; ENGIE Laborelec. Van de stille zaal tot het lichtspectrumlaboratorium kregen ze een unieke kijk op de toekomst van energie. 

 

TADA

De jongeren van het Gentse TAJO kregen een boeiende rondleiding in de biomassacentrale van Rodenhuize en konden ook een kijkje nemen in een windturbine op de site. Een uitzonderlijk moment voor deze groep jonge tieners! 

  

TADA

TADA en TAJO, 2 organisaties die perspectieven bieden aan kansarme jongeren  

De Stichting ENGIE is sinds 7 jaar partner van TADA en sinds 2 jaar van TAJO. Deze 2 projecten zijn zeer belangrijk voor de Stichting ENGIE omdat ze aan de basis liggen van de integratie van jongeren via het onderwijs. De kinderen die deelnemen aan TADA en TAJO komen immers grotendeels uit de achtergestelde wijken van Brussel en Gent. Dit programma is vaak de enige buitenschoolse activiteit waartoe zij toegang hebben. Drie jaar lang ontdekken ze elke zaterdag verschillende beroepen in de vorm van interactieve workshops. De workshops worden geleid door professionele vrijwilligers die gepassioneerd zijn door hun vak. Via de cursussen leren de kinderen zichzelf, hun talenten en de maatschappij waarin ze evolueren beter begrijpen om zo de toekomst beter te begrijpen.   

Hartelijk dank aan de medewerkers van ENGIE voor hun enthousiaste deelname en aan TADA en TAJO voor de organisatie. Tot volgend jaar!  

  

Stichting

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024