Zonne-energie

Als belangrijke producent van hernieuwbare energie in België, heeft ENGIE de ambitie om het voortouw te nemen in de transitie naar een zero carbon toekomst. Het bedrijf helpt zijn particuliere klanten, bedrijven en lokale overheden om op een eenvoudige en kosteneffectieve manier de overgang naar een zero carbon toekomst te maken. Het brede scala aan diensten voor de installatie van zonnepanelen voor particulieren en bedrijven is een concrete uiting van deze ambitie.

De energiesector ondergaat een enorme transformatie. Zonne-energie is een van de meest veelbelovende technologieën om deze transformatie te bereiken: niet alleen omdat het een van de goedkoopste manieren van energieproductie wordt, maar ook vanwege het zeer grote potentieel voor de opwekking van elektriciteit.

Volgens Elia zou het Belgische fotovoltaïsche vermogen tegen 2040 18 GW kunnen bereiken. Op die manier zou bijna 17% van het elektriciteitsverbruik in België worden gedekt en zou ons land jaarlijks bijna 7 miljoen ton minder CO2 uitstoten, wat overeenkomt met het equivalent van de uitstoot van 3,5 miljoen dieselwagens.

Kristalpark

ENGIE SUN4BUSINESS is het aanbod van zonne-energie bestemd voor Belgische bedrijven, via een derde-investeerdersmodel. Bedrijven hoeven niet te investeren in het project. ENGIE investeert in de installatie. Het bedrijf geniet van lokaal geproduceerde elektriciteit tegen een aantrekkelijke prijs en wordt na 10 jaar, helemaal gratis eigenaar van de installatie.

ENGIE beschikt vandaag al over een geïnstalleerde capaciteit van 88 MW bij verschillende klanten zoals Bpost, MaBru (Vroegmarkt) en de ULB en mikt op 300 MW tegen 2030. Een deel daarvan wordt gefinancierd door het systeem van derde investeerders.

Ontdek onze productieparken van dit type

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Primeur: ENGIE en Solarge plaatsen grootste circulaire zonne-installatie bij SABIC in Genk

ENGIE, Solarge en SABIC slaan de handen in elkaar voor een baanbrekende zonne-installatie van 2,4 MW op de site van SABIC in Genk. Uniek aan de zonnepanelen is dat ze 100% circulair zijn, veel minder wegen dan traditionele zonnepanelen én door Solarge in Nederland geproduceerd worden met SABIC-materialen. Het project is een echte primeur: nooit eerder in de wereld werd een installatie van dergelijke omvang met deze panelen gebouwd.
13/05/2024
Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023