Een zonnigere toekomst voor Umicore in Brugge dankzij nieuwe zonnepaneleninstallatie van ENGIE

Eind 2019 werd de site van Umicore in Brugge voorzien van 1943 zonnepanelen, goed voor een totale capaciteit van 660 kWp. Hiermee wordt 274 ton CO2 per jaar vermeden. De zonnepanelen werden gefinancierd door ENGIE Sun4Business en geïnstalleerd door Eoluz.
Projecten en realisaties

Succes van de derde-investeerdersoplossing

ENGIE Sun4Business heeft als doel om de plaatsing van zonnepanelen op daken van ondernemingen te stimuleren en makkelijker te maken. Françoise Sotiau, Projectleider bij ENGIE Sun4Business: “Met de derdepartijfinancieringsformule zorgt ENGIE voor alles. We staan in voor het ontwerp, de financiering, de opvolging van de plaatsing en het onderhoud van de installatie gedurende de eerste 10 jaar. Daarna wordt de klant eigenaar van de installatie. Dit systeem laat toe om onze ambitie om zonne-energie toegankelijker te maken in België, waar te maken. En dat lukt: ons objectief voor 60 MW aan zonnepanelen in 2020 gaan we halen en zelfs overschrijden. Dit dankzij de vele verschillende projecten, zoals deze bij Umicore.”

De samenwerking voor hernieuwbare energie in Brugge was overigens geen proefstuk voor ENGIE en Umicore. In oktober 2019 huldigden ENGIE en Umicore namelijk al het eerste industriële ‘second life’ batterijsysteem in op de site van Umicore in Olen. Nog maar eens een bewijs dat duurzaamheid hoog op de agenda staat bij beide partners. Lees hier meer over dat project .