Een zonnigere toekomst voor Umicore in Brugge dankzij nieuwe zonnepaneleninstallatie van ENGIE

Eind 2019 werd de site van Umicore in Brugge voorzien van 1943 zonnepanelen, goed voor een totale capaciteit van 660 kWp. Hiermee wordt 274 ton CO2 per jaar vermeden. De zonnepanelen werden gefinancierd door ENGIE Sun4Business en geïnstalleerd door Eoluz.
25/02/2020

Succes van de derde-investeerdersoplossing

ENGIE Sun4Business heeft als doel om de plaatsing van zonnepanelen op daken van ondernemingen te stimuleren en makkelijker te maken. Françoise Sotiau, Projectleider bij ENGIE Sun4Business: “Met de derdepartijfinancieringsformule zorgt ENGIE voor alles. We staan in voor het ontwerp, de financiering, de opvolging van de plaatsing en het onderhoud van de installatie gedurende de eerste 10 jaar. Daarna wordt de klant eigenaar van de installatie. Dit systeem laat toe om onze ambitie om zonne-energie toegankelijker te maken in België, waar te maken. En dat lukt: ons objectief voor 60 MW aan zonnepanelen in 2020 gaan we halen en zelfs overschrijden. Dit dankzij de vele verschillende projecten, zoals deze bij Umicore.”

De samenwerking voor hernieuwbare energie in Brugge was overigens geen proefstuk voor ENGIE en Umicore. In oktober 2019 huldigden ENGIE en Umicore namelijk al het eerste industriële ‘second life’ batterijsysteem in op de site van Umicore in Olen. Nog maar eens een bewijs dat duurzaamheid hoog op de agenda staat bij beide partners. Lees hier meer over dat project .

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Industriële test van Vanadium Flow batterijen als alternatief voor Lithium-Ion batterijen

Partnership in de energietransitie tussen Jan De Nul, ENGIE en Equans.
27/03/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023