Stéphanie Huang geëerd door Koningin Paola

Stéphanie Huang, celliste en petekind van de Stichting ENGIE, ontving in juni een erediploma van Koningin Paola voor haar artistieke carrière in België, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We kennen haar voornamelijk als finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd van 2022.
03/07/2023

Wat zeker is, is dat de jonge Stéphane Huang haar sponsor, de Stichting ENGIE, erg trots heeft gemaakt. Door deze mooie samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth wil de Stichting ENGIE jongeren laten zien dat ze in hun dromen moeten geloven en moeten werken om ze te verwezenlijken!

We gingen op bezoek bij Stéphanie om haar 3 vragen te stellen over haar traject van de afgelopen jaren en over de toekomst natuurlijk!

Dit afstuderen betekent het einde van een hoofdstuk. Wat herinner je je van je tijd bij La Chapelle Musicale?

Ik heb drie jaar bij La Chapelle gestudeerd, maar het spreekt voor zich dat de laatste twee jaar mijn leven hebben veranderd en een echte boost zijn geweest voor mijn leven als muzikant en artiest. Dankzij het Concours heb ik veel kansen gekregen en in twee jaar tijd heb ik ongelooflijke ervaringen opgedaan!

Wat betekent de steun van de Stichting ENGIE voor jou? Welke deuren zijn er geopend dankzij je studie aan La Chapelle Musicale?

Studeren aan La Chapelle brengt een niet te verwaarlozen financiële kost met zich mee, en als jonge muzikant die nog geen carrière heeft, is het soms moeilijk om een studie op topniveau te kunnen betalen, bovenop de noden van het dagelijkse leven. Gelukkig kon ik dankzij de financiële steun van de Stichting ENGIE in La Chapelle studeren, lessen volgen bij Gary Hoffman en Jeroen Reuling, optreden als solist of in kamermuziekverband met veel muzikanten en vrienden, en me vooral optimaal voorbereiden op de Koningin Elisabethwedstrijd. Ik had het niet gekund zonder hun steun!

Wat zijn je plannen voor het einde van het jaar? En blijf je betrokken bij de Kapel?

Natuurlijk blijf ik betrokken bij La Chapelle! Aan het eind van het jaar speel ik bijvoorbeeld het Driedubbelconcert van Beethoven met mijn zus Sylvia, Béatrice Berrut op piano en het Orchestre Philharmonique de Liège, of het Dubbelconcert van Atterberg met mijn zus en de Young Belgian Strings. Ik speel ook in kamermuziekensembles op verschillende festivals in Frankrijk (Deauville, Dinard, enz.), dus er staan heel wat leuke concerten op het programma!

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024