Stéphanie Huang geëerd door Koningin Paola

Stéphanie Huang, celliste en petekind van de Stichting ENGIE, ontving in juni een erediploma van Koningin Paola voor haar artistieke carrière in België, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We kennen haar voornamelijk als finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd van 2022.
03/07/2023

Wat zeker is, is dat de jonge Stéphane Huang haar sponsor, de Stichting ENGIE, erg trots heeft gemaakt. Door deze mooie samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth wil de Stichting ENGIE jongeren laten zien dat ze in hun dromen moeten geloven en moeten werken om ze te verwezenlijken!

We gingen op bezoek bij Stéphanie om haar 3 vragen te stellen over haar traject van de afgelopen jaren en over de toekomst natuurlijk!

Dit afstuderen betekent het einde van een hoofdstuk. Wat herinner je je van je tijd bij La Chapelle Musicale?

Ik heb drie jaar bij La Chapelle gestudeerd, maar het spreekt voor zich dat de laatste twee jaar mijn leven hebben veranderd en een echte boost zijn geweest voor mijn leven als muzikant en artiest. Dankzij het Concours heb ik veel kansen gekregen en in twee jaar tijd heb ik ongelooflijke ervaringen opgedaan!

Wat betekent de steun van de Stichting ENGIE voor jou? Welke deuren zijn er geopend dankzij je studie aan La Chapelle Musicale?

Studeren aan La Chapelle brengt een niet te verwaarlozen financiële kost met zich mee, en als jonge muzikant die nog geen carrière heeft, is het soms moeilijk om een studie op topniveau te kunnen betalen, bovenop de noden van het dagelijkse leven. Gelukkig kon ik dankzij de financiële steun van de Stichting ENGIE in La Chapelle studeren, lessen volgen bij Gary Hoffman en Jeroen Reuling, optreden als solist of in kamermuziekverband met veel muzikanten en vrienden, en me vooral optimaal voorbereiden op de Koningin Elisabethwedstrijd. Ik had het niet gekund zonder hun steun!

Wat zijn je plannen voor het einde van het jaar? En blijf je betrokken bij de Kapel?

Natuurlijk blijf ik betrokken bij La Chapelle! Aan het eind van het jaar speel ik bijvoorbeeld het Driedubbelconcert van Beethoven met mijn zus Sylvia, Béatrice Berrut op piano en het Orchestre Philharmonique de Liège, of het Dubbelconcert van Atterberg met mijn zus en de Young Belgian Strings. Ik speel ook in kamermuziekensembles op verschillende festivals in Frankrijk (Deauville, Dinard, enz.), dus er staan heel wat leuke concerten op het programma!

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

De Toverfluit, speciaal voor de begunstigden van de Stichting ENGIE

Als onderdeel van onze samenwerking met de Koninklijke Muntschouwburg en het bijzondere sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’, mochten maar liefst 250 gasten van de Stichting ENGIE genieten van een betoverende voorstelling van De Toverfluit, de beroemde opera van Mozart.
19/12/2024
Card image cap
Artikel

De Stichting ENGIE: 7 geselecteerde projecten

In november heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE zeven projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de inclusie van jongeren via wetenschap, beroepsontdekking en het klimaat. We steunen ook een grote nationale oproep voor projecten die zich richten op biodiversiteit en het milieu, evenals twee prachtige solidariteitsinitiatieven: De Warmste Week en Viva For Life.
05/12/2024
Card image cap
Artikel

ENGIE, officiële partner van De Warmste Week en Viva For Life

ENGIE België is dit jaar voor de allereerste keer officieel partner van de twee grootste solidariteitsacties van het land! We zetten onze schouders mee onder de strijd tegen eenzaamheid in Vlaanderen en Brussel met De Warmste Week, en komen op tegen kinderarmoede in Wallonië en Brussel met Viva For Life. Het gaat om twee solidariteitsthema's waar ENGIE en de Stichting zich al jaren voor inzetten.
28/11/2024
Card image cap
Artikel

Biodiversiteit behouden: steun aan een project voor het monitoren van trekvogels

De Stichting ENGIE en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werken twee jaar samen aan een project waarin biodiversiteit centraal staat. Het project richt zich op het monitoren van gegevens die verzameld worden via de ringen van trekvogels, met de betrokkenheid van honderden vrijwillige ringers. Maak kennis met Didier Vangeluwe, ornitholoog en hoofd van de BeBirds-dienst bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
14/11/2024