Stéphanie Huang geëerd door Koningin Paola

Stéphanie Huang, celliste en petekind van de Stichting ENGIE, ontving in juni een erediploma van Koningin Paola voor haar artistieke carrière in België, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We kennen haar voornamelijk als finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd van 2022.
03/07/2023

Wat zeker is, is dat de jonge Stéphane Huang haar sponsor, de Stichting ENGIE, erg trots heeft gemaakt. Door deze mooie samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth wil de Stichting ENGIE jongeren laten zien dat ze in hun dromen moeten geloven en moeten werken om ze te verwezenlijken!

We gingen op bezoek bij Stéphanie om haar 3 vragen te stellen over haar traject van de afgelopen jaren en over de toekomst natuurlijk!

Dit afstuderen betekent het einde van een hoofdstuk. Wat herinner je je van je tijd bij La Chapelle Musicale?

Ik heb drie jaar bij La Chapelle gestudeerd, maar het spreekt voor zich dat de laatste twee jaar mijn leven hebben veranderd en een echte boost zijn geweest voor mijn leven als muzikant en artiest. Dankzij het Concours heb ik veel kansen gekregen en in twee jaar tijd heb ik ongelooflijke ervaringen opgedaan!

Wat betekent de steun van de Stichting ENGIE voor jou? Welke deuren zijn er geopend dankzij je studie aan La Chapelle Musicale?

Studeren aan La Chapelle brengt een niet te verwaarlozen financiële kost met zich mee, en als jonge muzikant die nog geen carrière heeft, is het soms moeilijk om een studie op topniveau te kunnen betalen, bovenop de noden van het dagelijkse leven. Gelukkig kon ik dankzij de financiële steun van de Stichting ENGIE in La Chapelle studeren, lessen volgen bij Gary Hoffman en Jeroen Reuling, optreden als solist of in kamermuziekverband met veel muzikanten en vrienden, en me vooral optimaal voorbereiden op de Koningin Elisabethwedstrijd. Ik had het niet gekund zonder hun steun!

Wat zijn je plannen voor het einde van het jaar? En blijf je betrokken bij de Kapel?

Natuurlijk blijf ik betrokken bij La Chapelle! Aan het eind van het jaar speel ik bijvoorbeeld het Driedubbelconcert van Beethoven met mijn zus Sylvia, Béatrice Berrut op piano en het Orchestre Philharmonique de Liège, of het Dubbelconcert van Atterberg met mijn zus en de Young Belgian Strings. Ik speel ook in kamermuziekensembles op verschillende festivals in Frankrijk (Deauville, Dinard, enz.), dus er staan heel wat leuke concerten op het programma!

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Agro-ecologische boerderij in Gierle test hennepteelt

Deze zomer bracht de Stichting ENGIE een bezoek aan de boerderij van Pascal Vanhoof in Gierle, in de provincie Antwerpen. Via de vzw Farming For Climate krijgt deze boerderij hulp van onze Stichting om haar agro-ecologische activiteiten en dus ook ons land duurzamer te maken.
01/09/2023
Card image cap
Pers

Absolute primeur op de atletiekpiste: ENGIE organiseert inclusieve estafette in het Koning Boudewijnstadion

Op zaterdag 26 augustus organiseerde ENGIE in samenwerking met Allianz Memorial Van Damme, het Belgisch Paralympisch Comité en de Vlaamse Atletiekliga een unieke inclusieve atletieknamiddag voor sporters met en zonder beperking. Voor de eerste keer in België vond er een volledig gemengde estafette plaats, waarbij atleten met een fysieke of visuele handicap samen met valide atleten het tegen elkaar opnamen. Ook sporters met een verstandelijke beperking namen deel aan de atletieknamiddag in het Koning Boudewijnstadion en konden er kennismaken met verschillende disciplines. Eén jaar vóór de start van de Paralympische Spelen in Parijs gaven de deelnemers het beste van zichzelf, in het gezelschap van (ex-)wereldkampioenen zoals Kim Gevaert en Peter Genyn, en onder begeleiding van professionele coaches.
25/08/2023
Card image cap
Artikel

11 bijkomende projecten gesteund door de Stichting ENGIE in 2023-2024

Op 14 juni hebben de Stichting ENGIE en haar Selectiecomité 11 innoverende en duurzame projecten geselecteerd. Ze lanceert dus 11 nieuwe partnerschappen. Deze projecten liggen in de lijn van de 2 missies van de ENGIE Stichting in België, namelijk de integratie van jongeren via onderwijs, cultuur en sport en de bescherming van het milieu.
03/07/2023
Card image cap
Artikel

"Cantania brengt schoonheid naar kinderen en hun families”

Ooit gehoord van Cantania? Het is een tweetalig participatief zangproject gericht op Brusselse Franstalige en Nederlandstalige jongeren. Voor het 2de jaar op rij maken ook enkele jongeren van het Calame tutoring centre deel uit van het avontuur. Wat kan de ENGIE Stichting meer voldoening schenken dan het samen brengen van twee projecten die ze steunt!

Jamila, directrice van de VZW Calame, vertelt ons hoe het avontuur verloopt.

19/06/2023