"The ENGIE Origami Battle": 15000 origami voor kinder- en jeugdhulpverenigingen met de steun van de ENGIE Stichting

Bij ENGIE houden we van een uitdaging! Na de Summer Challenge en de 1 miljoen kilometer die de ENGIE medewerkers te voet, al joggend of op de fiets hebben afgelegd, is hier "The Origami Battle". Een artistieke en solidaire uitdaging ten voordele van de jongeren die het het meest nodig hebben en die de medewerkers van ENGIE in België uitnodigt om 15 000 origami in de vorm van vogels te vouwen. Deze duizenden vogeltjes worden vervolgens door de kunstenaar Charles Kaisin tot een uniek werk gemonteerd.
27/10/2020

Meer dan ooit willen de ENGIE teams in België zich engageren tijdens deze gezondheidscrisis ten gunste van de kinderen en jongeren die het het meest nodig hebben. Samen vouwen ze 15 000 origami-vogels uit gerecycleerd papier. 

Voor elke origami zal er € 0,5 geschonken worden aan een Belgische vereniging die gesteund wordt door de Stichting ENGIE. Drie verenigingen, zorgvuldig uitgekozen door de ENGIE werknemers, krijgen zo een financiële steun van 2500 euro. 

 

Een concreet gebaar voor een goed doel


Deze uitdaging is een manier voor onze medewerkers om iets concreet te doen voor een goed doel. Het principe is eenvoudig: maak en verzamel 15 000 origami. Om dit te bereiken, wordt iedereen opgeroepen om een bijdrage te leveren: collega's, familieleden, vrienden, enzovoorts. Ook de verenigingen die door de Stichting ENGIE worden gesteund, steunen het initiatief. Zo vouwden de jonge spelers van FC Kraainem met veel enthousiasme al enkele tientallen origami.

 

FC Kraainem


Vervolgens zal het team van kunstenaar Charles Kaisin, onder meer bekend van zijn Origami For Life kunstwerken in KANAL-Centrum Pompidou en in de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal, de origami samenvoegen tot een uniek artistiek werk dat in de inkomhal van de ENGIE toren in Brussel zal worden tentoongesteld en dat de traditionele kerstboom zal vervangen.

 

Een prachtig symbool

Deze 15 000 origami vertegenwoordigen de 60 000 kinderen die de Stichting ENGIE tot nu toe al heeft geholpen om hun vleugels uit te slaan. Deze kinderen worden geholpen via de verenigingen die de Stichting ENGIE al enkele jaren steunt. 

Met de Origami Battle bundelen de medewerkers van ENGIE hun krachten om deze jongeren een beetje meer perspectief te bieden... Vleugels en mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

ENGIE, al 20 jaar supporter van onze paralympische atleten

Sinds 2003 bundelen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee hun krachten om mensen met een beperking aan sport te laten doen.
12/06/2024
Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Stichting ENGIE: 11 geselecteerde projecten ter ondersteuning van 5000 extra jongeren.

In mei heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE 11 projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de integratie van jongeren door middel van wetenschap, digitalisering en klimaat. Hierbij een overzicht van de projecten waarmee de Stichting ENGIE in 2024 en 2025 aan de slag gaat.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024