"The ENGIE Origami Battle": 15000 origami voor kinder- en jeugdhulpverenigingen met de steun van de ENGIE Stichting

27/10/2020
Bij ENGIE houden we van een uitdaging! Na de Summer Challenge en de 1 miljoen kilometer die de ENGIE medewerkers te voet, al joggend of op de fiets hebben afgelegd, is hier "The Origami Battle". Een artistieke en solidaire uitdaging ten voordele van de jongeren die het het meest nodig hebben en die de medewerkers van ENGIE in België uitnodigt om 15 000 origami in de vorm van vogels te vouwen. Deze duizenden vogeltjes worden vervolgens door de kunstenaar Charles Kaisin tot een uniek werk gemonteerd.

Meer dan ooit willen de ENGIE teams in België zich engageren tijdens deze gezondheidscrisis ten gunste van de kinderen en jongeren die het het meest nodig hebben. Samen vouwen ze 15 000 origami-vogels uit gerecycleerd papier. 

Voor elke origami zal er € 0,5 geschonken worden aan een Belgische vereniging die gesteund wordt door de Stichting ENGIE. Drie verenigingen, zorgvuldig uitgekozen door de ENGIE werknemers, krijgen zo een financiële steun van 2500 euro. 

 

Een concreet gebaar voor een goed doel


Deze uitdaging is een manier voor onze medewerkers om iets concreet te doen voor een goed doel. Het principe is eenvoudig: maak en verzamel 15 000 origami. Om dit te bereiken, wordt iedereen opgeroepen om een bijdrage te leveren: collega's, familieleden, vrienden, enzovoorts. Ook de verenigingen die door de Stichting ENGIE worden gesteund, steunen het initiatief. Zo vouwden de jonge spelers van FC Kraainem met veel enthousiasme al enkele tientallen origami.

 

FC Kraainem


Vervolgens zal het team van kunstenaar Charles Kaisin, onder meer bekend van zijn Origami For Life kunstwerken in KANAL-Centrum Pompidou en in de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal, de origami samenvoegen tot een uniek artistiek werk dat in de inkomhal van de ENGIE toren in Brussel zal worden tentoongesteld en dat de traditionele kerstboom zal vervangen.

 

Een prachtig symbool

Deze 15 000 origami vertegenwoordigen de 60 000 kinderen die de Stichting ENGIE tot nu toe al heeft geholpen om hun vleugels uit te slaan. Deze kinderen worden geholpen via de verenigingen die de Stichting ENGIE al enkele jaren steunt. 

Met de Origami Battle bundelen de medewerkers van ENGIE hun krachten om deze jongeren een beetje meer perspectief te bieden... Vleugels en mogelijkheden om zich te ontwikkelen.