Electrabel NV behaalt EDGE-certificering voor haar inspanningen op vlak van gendergelijkheid op de werkvloer

Electrabel NV heeft het eerste niveau van EDGE-certificering behaald, EDGE Assess, een wereldwijde standaard voor het meten en certificeren van het gender-evenwicht van ondernemingen. 
11/05/2023

Bij ENGIE geloven we dat diversiteit en inclusie essentieel zijn voor het succes van onze onderneming. Daarom hebben we er een prioriteit van gemaakt om een cultuur op te bouwen die de bijdragen van alle medewerkers waardeert en respecteert, ongeacht hun geslacht, ras of achtergrond.

De EDGE ASSESS-certificering is een belangrijke mijlpaal op onze weg naar een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen. Het helpt ons onze vooruitgang te evalueren en gebieden te identificeren waar we kunnen verbeteren. Door deze certificering te behalen, hebben we laten zien dat we ons al geruime tijd inzetten voor een meer gelijke en inclusieve werkplek voor iedereen.

Maar ons werk stopt hier niet. In het kader van het ENGIE Fifty-fifty-programma hebben we ons tot doel gesteld om tegen 2030 een evenwicht tussen mannen en vrouwen te bereiken op alle niveaus van onze organisatie. Vandaag telt ENGIE ongeveer 30% vrouwen in het topmanagement. We liggen op schema met onze ambities, maar dit programma gaat niet alleen over het halen van een doelstelling; het gaat ook over het creëren van een cultuur van inclusie waar iedereen die bij ENGIE werkt van geniet.

ENGIE zal zich verder blijven inzetten om die gelijkheid op de werkvloer te realiseren via zijn eigen Fifty-fifty programma en ook de andere niveaus binnen de EDGE-certficering te bereiken.

 

Edge


 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

ENGIE, al 20 jaar supporter van onze paralympische atleten

Sinds 2003 bundelen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee hun krachten om mensen met een beperking aan sport te laten doen.
12/06/2024
Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Stichting ENGIE: 11 geselecteerde projecten ter ondersteuning van 5000 extra jongeren.

In mei heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE 11 projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de integratie van jongeren door middel van wetenschap, digitalisering en klimaat. Hierbij een overzicht van de projecten waarmee de Stichting ENGIE in 2024 en 2025 aan de slag gaat.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024