Electrabel NV behaalt EDGE-certificering voor haar inspanningen op vlak van gendergelijkheid op de werkvloer

Electrabel NV heeft het eerste niveau van EDGE-certificering behaald, EDGE Assess, een wereldwijde standaard voor het meten en certificeren van het gender-evenwicht van ondernemingen. 
11/05/2023

Bij ENGIE geloven we dat diversiteit en inclusie essentieel zijn voor het succes van onze onderneming. Daarom hebben we er een prioriteit van gemaakt om een cultuur op te bouwen die de bijdragen van alle medewerkers waardeert en respecteert, ongeacht hun geslacht, ras of achtergrond.

De EDGE ASSESS-certificering is een belangrijke mijlpaal op onze weg naar een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen. Het helpt ons onze vooruitgang te evalueren en gebieden te identificeren waar we kunnen verbeteren. Door deze certificering te behalen, hebben we laten zien dat we ons al geruime tijd inzetten voor een meer gelijke en inclusieve werkplek voor iedereen.

Maar ons werk stopt hier niet. In het kader van het ENGIE Fifty-fifty-programma hebben we ons tot doel gesteld om tegen 2030 een evenwicht tussen mannen en vrouwen te bereiken op alle niveaus van onze organisatie. Vandaag telt ENGIE ongeveer 30% vrouwen in het topmanagement. We liggen op schema met onze ambities, maar dit programma gaat niet alleen over het halen van een doelstelling; het gaat ook over het creëren van een cultuur van inclusie waar iedereen die bij ENGIE werkt van geniet.

ENGIE zal zich verder blijven inzetten om die gelijkheid op de werkvloer te realiseren via zijn eigen Fifty-fifty programma en ook de andere niveaus binnen de EDGE-certficering te bereiken.

 

Edge


 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Solar, Icarus burning, een opera over de opwarming van de aarde

De afgelopen weken hebben meer dan 1000 kinderen uit het Brusselse Gewest in de Munt kennis kunnen maken met de wereld van de opera. In het kader van een educatief project van de Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE hebben deze jongeren een initiatieparcours afgelegd, eerst in hun klas en daarna in de opera. De voorstelling - Solar, Icarus burning - werd speciaal gecomponeerd door Howard Moody, over de opwarming van de aarde, en met een knipoog naar de mythe van Icarus. Een terugblik in beeld.
21/04/2023
Card image cap
Artikel

Je gevoelens uitdrukken door te schrijven

We zijn op bezoek geweest bij Solidarcité, in Anderlecht. Een Franstalige vereniging die een jaar burgerschap aanbiedt aan jongeren die op zoek zijn naar zingeving. De 10 aanwezige jongeren kregen er een schrijfworkshop aangeboden onder leiding van de vzw Scan-R over het thema klimaatverandering.
29/03/2023
Card image cap
Artikel

Kinderen van TADA en TAJO bezoeken de installaties van ENGIE

Januari en februari waren drukke maanden voor de Stichting ENGIE. In het kader van onze partnerships met TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) in Brussel en TAJO (Talent Atelier voor Jongeren) in Gent, hebben 40 gepassioneerde ENGIE vrijwilligers tientallen jongeren kennis laten maken met verschillende beroepen in de energiesector.
27/02/2023
Card image cap
Artikel

Selma Van Kerm is het nieuwe ENGIE Talent of the Year!

Op donderdag 2 februari vond de uitreiking van de trofee "ENGIE Talent of the Year" plaats tijdens de Paralympic Sports Awards, de jaarlijkse afspraak die de prestaties van de paralympische atleten in de verf zet.
16/02/2023