De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024

Samen voor de inclusie van jongeren

De missie van de Stichting ENGIE draait om het inclusief betrekken van jongeren onder andere via sport. We vinden het belangrijk om jongeren de kans te geven om zich volledig te ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond, afkomst of eventuele beperkingen.


Door de Urban Youth Games te steunen, geven we kinderen hoop en zelfvertrouwen, maar leren ze ook om een teamgeest te ontwikkelen. Dit doen ze door kennis te maken met verschillende sportdisciplines en ontmoetingen met kinderen van verschillende achtergronden, maar ook met topsporters, die hen inspireren en hen aanmoedigen om in hun dromen te geloven. We geloven dat iedereen, in zijn eigen gebied, uitmuntendheid kan bereiken. De steun van de Stichting ENGIE richt zich met name op het betrekken van nieuwkomerskinderen en jongeren uit de Duitstalige gemeenschap van België.

In de afgelopen 5 jaar tijd hebben de Urban Youth Games al veel bereikt, zoals Jacques Borlee, de oprichter van de vzw, uitlegt.
 

 

Doel: 30.000 kinderen tegen 2028
De ambitie is om in 2024 10.000 kinderen te bereiken via regionale, nationale en zelfs internationale evenementen. Maar daar stopt het niet! Het doel is om 30.000 jongeren te bereiken tegen 2028. Om dit te bereiken, kunnen ze rekenen op de steun van lokale overheden, sportfederaties en de Olympische, Paralympische en Special Olympics-bewegingen.


Deelname aan de internationale bijeenkomst in Parijs
De Stichting ENGIE zal met veel plezier deelnemen aan de Urban Youth Games tijdens een internationale bijeenkomst op 31 mei in Parijs, in het gezelschap van 1.000 jongeren uit België en 1.000 uit Frankrijk. Het evenement is een gelegenheid om de waarden van sport, inclusie en respect voor anderen te vieren.
Bovendien zal ook een andere partner van de Stichting ENGIE die dag aanwezig zijn en de openingsceremonie begeleiden: het koor van de Flagey Academy! Zij zullen op die manier een culturele en artistieke dimensie toevoegen aan dit inspirerende evenement.
 

Volg ons nieuws via onze maandelijkse nieuwsbrief of via de Facebookpagina van de Stichting ENGIE.

 

 

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Zes ex-laureaten van de ‘ENGIE Talent of the Year’ trofee naar de Paralympische Spelen in Parijs

Nu de volledige Belgische delegatie voor de Paralympische Spelen in Parijs bekend is, zetten de geselecteerde atleten de laatste rechte lijn in naar het summum van de topsport.
17/07/2024
Card image cap
Artikel

Een sociaal project rondom een historisch scheepsreplica

Een replica bouwen van de "Canot Royal" of koningssloep van Leopold I, met de hulp van scheepvaartliefhebbers en jongeren die hun weg zoeken in het leven. Dit is de waanzinnige uitdaging die de vzw Maritiem Atelier is aangegaan in 2022. De kennisoverdracht aan de hand van een stuk dat zo beladen is met Belgische geschiedenis is wat de Stichting ENGIE heeft gemotiveerd om het project te steunen. We ontmoeten Nicolas Joschko, directeur van de vzw die vertelt over de geschiedenis van het project.
25/06/2024
Card image cap
Artikel

ENGIE, al 20 jaar supporter van onze paralympische atleten

Sinds 2003 bundelen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee hun krachten om mensen met een beperking aan sport te laten doen.
12/06/2024
Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024