The Climate Show zet je aan het denken over klimaatvooroordelen

De Stichting ENGIE is zeer trots om partner te zijn van de interactieve voorsteling "The Climate Show", die vanaf 10 maart in Brussels Expo wordt georganiseerd. Deze tentoonstelling, mede ontworpen door Cap Sciences Bordeaux, Climate Voice en Tempora, zal van maart tot eind juni 2022 in Brussel te zien zijn in het Frans en het Nederlands, en vanaf oktober in Bordeaux.
04/03/2022

De Climate Show is een interactieve voorstelling over de klimaat noodtoestand die bezoekers uitnodigt om deel te nemen aan een debat. Een debat dat aanzet om tot actie over te gaan en de hindernissen weg te werken, maar ook om oplossingen voor te stellen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Dit bijzondere spektakel geeft het publiek de mogelijkheid tot reflectie over milieukwesties en zal worden gevoed door uitéénzettingen van gerenommeerde wetenschappers en klimaatambassadeurs zoals François Gemenne, David Van Reybrouck, Lucie Pinson en Cyril Dion.  

  

Waarom is dit project zo belangrijk voor de Stichting?  

Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter van de Stichting ENGIE, legt uit hoe dit partnerschap past in het milieu- en maatschappelijke engagement van ENGIE en zijn Stichting:

De Climate Show past perfect in de "raison d'être" van ENGIE: actie ondernemen om de overgang naar een koolstofneutrale economie te versnellen. ENGIE staat door zijn industriële activiteiten, maar ook door zijn partnerschappen, in het middelpunt van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Bewustmaking van deze thema’s is van essentieel belang. Deze participatieve voorstelling zet ons aan het denken over ons eigen gedrag en de vooroordelen die op dit gebied kunnen bestaan. Bovendien betrekt The Climate Show een publiek dat de ENGIE Stichting bijzonder na aan het hart ligt en dat essentieel is voor de toekomst van onze planeet: jongeren, scholen en kwetsbare groepen.  

  

The Climate Show is te zien van 10 maart tot 30 juni 2022 in Brussels Expo: www.theclimateshow.eu  

 

banner