Gingelom E40 Extensie

Gingelom 15 MW
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Limburg voor de bouw van drie windmolens ten noorden van en parallel aan de E40 in Gingelom. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.

Ons land heeft te maken met uitdagende klimaatdoelstellingen voor de komende jaren. CO₂-neutrale energie lijkt daarbij één van de belangrijkste bouwstenen te zijn. ENGIE wil overheden, steden en gemeenten hierin begeleiden en hen de mogelijkheid bieden om zelf lokale, groene stroom te produceren.

In oktober 2019 organiseerde ENGIE een infomarkt over dit windturbineproject. Hier kregen omwonenden een woordje uitleg over het project, aan de hand van kaarten en infopanelen.

Kerncijfers:

Aantal turbines 3
Vermogen per turbine 5 MW
Equivalent verbruik 8000 gezinnen
CO2-besparing 12 600 ton/jaar

Planning:

08/2019 Vergunningsaanvraag 
10/2019 Informatievergadering
11/2020 Beslissing van de Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw
09/2021 Start v/d werken
06/2022 Indienstname
Louise Van Isterdael
   
Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Wijzigingsverzoek

2020-08-07

Op 7 augustus 2020 heeft ENGIE Electrabel een wijzigingsverzoek ingediend, waarmee we wensen te beantwoorden aan het advies van de Gewestelijke omgevingsvergunningscommissie. Er werd niets gewijzigd aan de inplanting, coördinaten en dimensies van de windturbines. Een samenvattende presentatie van het wijzigingsverzoek kan u onderaan deze pagina downloaden.

In kader van dit wijzigingsverzoek wordt opnieuw een openbaar onderzoek georganiseerd. Dit openbaar onderzoek start op 1 september 2020 en loopt tot en met 30 september 2020. Het wijzigingsverzoek kan ingekeken worden op het gemeentehuis van Gingelom.

Downloads

Wijzigingsverzoek (pdf,1.48 MB)

Related projects

Greensky E40 – Gingelom
Windpark langsheen de E40 en HST-lijn Brussel Luik.
Landen Gingelom E40
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid voor de bouw van drie windmolens ten noorden van en parallel aan de E40 in Landen en Gingelom. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.
Landen E40
ENGIE Electrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van drie windmolens ten zuiden van en parallel aan de E40 in Landen. De windmolens zijn goed voor een jaarlijkse energievoorziening van ongeveer 8.000 gezinnen.
Greensky – E40 Orp-Jauche – Hélécine – Lincent – Hannut
9 éoliennes le long de la E40 à hauteur des communes d'Orp-Jauche – Hélécine – Lincent – Hannut.