De Solidaire Zomer van de Stichting ENGIE

In juli en augustus zijn vier solidariteitsacties opgezet om jongeren culturele of recreatieve activiteiten voor te schotelen. In samenwerking met partners uit de verenigingssector en de culturele instanties van de Stichting ENGIE werden ontdekkingsworkshops, bezoeken aan musea en een dag in het groen georganiseerd voor jongeren vol energie! Een terugblik op deze 4 ongewone uitjes:
30/08/2021

Origamiworkshops in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten voor Brusselse kinderen

Dankzij de steun van de ENGIE Foundation bezochten tijdens de zomer niet minder dan 200 kinderen van Brusselse speelpleinen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Op het programma stond een bezoek aan het museum en het maken van origami naar aanleiding van de tentoonstelling van het werk “Origami For Life” van de kunstenaar Charles Kaisin. Zestien groepen van 10 tot 15 kinderen onder de 12 jaar konden zo kennismaken met het majestueuze werk van de Belgische kunstenaar.

Origamis

Bezoek aan de Raveeltentoonstelling in BOZAR voor de 5 jongeren van de vzw Calame

Op 14 juli heeft een groep jongeren van de vereniging Calame de tentoonstelling van Roger Raveel in BOZAR bezocht. Deze expositie schetst de lange artistieke loopbaan van de Vlaamse kunstenaar die figuratieve en abstracte kunst mengde, met zijn eigen omgeving als voornaamste inspiratiebron. Dit bezoek sloot perfect aan bij de wens van de vzw om haar jongeren educatieve steun en een opening naar het burgerschap en het culturele leven te bieden. 

bozar

5 creatieve workshops in het S.M.A.K. in Gent voor jonge nieuwkomers

Dankzij ons cultureel partnerschap met het Museum voor Actuele Kunst S.M.A.K. in Gent, werden vijf creatieve sessies georganiseerd voor jonge nieuwkomers. De jongeren tussen 17 en 19 jaar, hebben de tentoonstelling “De Kleine Catalogus” bezocht en gingen erna zelf aan de slag in creatieve kunstworkshops. Dit was een manier om zich te kunnen integreren in het sociale leven in België en om dichter te komen bij de moderne kunst en het Nederlands.

parkoersmak

Daguitstap naar de Meren van de Eau d'Heure voor in instelling geplaatste kinderen uit Charleroi 

De Belgische zomer van solidariteit werd afgesloten met een recreatieve dag, georganiseerd in samenwerking met onze partner, de “Fondation Papillon”. Bijna 200 in instellingen geplaatste kinderen van 0 tot 18 jaar hebben zo deelgenomen aan deze ongewone dag aan de Meren van de Eau d'Heure (Henegouwen). Draaimolens, springkastelen, eendjes vangen, schminken, een roofvogelshow en een reuzenbarbecue stonden op het programma. Deze dag is een verademing voor al deze jongeren, een paar dagen voor het begin van hun schooljaar.

eau d'heure

Kende je de Stichting ENGIE in België nog niet? Ontdek meer over de actiegebieden en prioriteiten.