J.P. Morgan werkt samen met 50five Group om Europese laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen uit te breiden

Brussel, 12 oktober 2022 – Institutionele beleggers hebben op advies van de Global Transportation Group van J.P. Morgan Asset Management geïnvesteerd in 50five Group, een van de grootste aanbieders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) in België, Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.
12/10/2022

50five Group werd in 2016 opgericht met ENGIE SA als enige aandeelhouder. Nu beheert 50five de e-mobility voor hun klanten van A tot Z, inclusief installatie, onderhoud en reparatie van laadinfrastructuur, oplossingen voor laadpuntoperatoren, elektrische mobiliteitsdiensten, financiering en energiebeheer. 50five zocht een partner om zijn groei voort te zetten - het huidige groeipercentage is 160% jaar-op-jaar - in zijn thuismarkten en om de geografische expansie te versnellen.
 
Samen met ENGIE, een leider op het gebied van energiebeheer en -levering, zal de Global Transportation Group van J.P. Morgan de interesse van de markt en klanten verder op één lijn plaatsen. Dit doen zij op het gebied van e-mobility waar energie en transport samenkomen.

"Jan Desmet (Chief Supply Services Benelux), Annick Rossey (Managing Director Supply Belgium), Stephen Z. Wong (Executive Director JP Morgan), Manfred Klumpenaar (CEO 50five Group)"
Jan Desmet (Chief Supply Services Benelux), Annick Rossey (Managing Director Supply Belgium), Stephen Z. Wong (Executive Director JP Morgan), Manfred Klumpenaar (CEO 50five Group)

 
Manfred Klumpenaar, CEO van 50five Group:

We versterken onze marktposities in onze thuislanden en versnellen onze geografische uitbreiding. E-mobility vergt een internationale aanpak, met sterke lokale serviceorganisaties, waarbij energie en mobiliteit samenkomen. De combinatie van ENGIE, een toonaangevend bedrijf betreft energietransitie, en J.P. Morgan's Global Transportation Group zal 50five in staat stellen de transitie naar elektrische mobiliteit te bevorderen en onze klanten te ondersteunen met full-service e-mobiliteitsproducten, waaronder energie.

Annick Rossey, Managing Director Supply ENGIE België, voorzitter van 50five Group:

Elektrificatie is de sleutel tot de energietransitie die voor ons ligt. Dankzij het brede scala aan oplossingen draagt 50five bij aan het koolstofarm maken van transport en aan de doelstelling van ENGIE om tegen 2045 CO2-neutraliteit te bereiken. Door het verwelkomen van J.P. Morgan's Global Transportation Group als nieuwe partner zal ons vermogen om deze doelstelling te bereiken worden versterkt.


 Andrian Dacy, Managing Director en CEO van J.P. Morgan's Global Transportation Group:

Elektrische voertuigen en bijbehorende mobiliteit zullen de basis vormen van toekomstige milieuvriendelijke transportopties. We zijn verheugd dat we de kans krijgen om met 50five samen te werken terwijl ze hun huidige aanbod uitbreiden. We zijn van mening dat er een aantal synergetische mogelijkheden zijn om hun productaanbod buiten consumententoepassingen in te zetten in de industriële transportmarkt, zoals over zee en per spoor.
 

 
Over:
J.P. Morgan Global Alternatives is de alternatieve beleggingstak van J.P. Morgan Asset Management. Met 208 miljard dollar aan activa en meer dan 800 professionals, biedt J.P. Morgan Global Alternatives sinds 30 juni 2022 strategieën in het spectrum van alternatieve investeringen, waaronder onroerend goed, private equity en krediet, infrastructuur, transport, hout, liquide alternatieven, en hedgefondsen.

J.P. Morgan Global Alternative's Global Transportation Group investeert in meerdere transportsectoren zoals scheepvaart, vliegtuigen, spoor, containers, logistiek en hernieuwbare energiebronnen. De groep, opgericht in 2008 en met meer dan 5,3 miljard dollar aan aandelenverbintenissen, heeft momenteel een gediversifieerde portefeuille van 110 activa in verschillende transport subsectoren.
 
ENGIE is een wereldwijde referentie in koolstofarme energie en diensten. Samen met 101.500 medewerkers, klanten, partners en stakeholders, zetten zij zich in om de transitie naar een CO2-neutrale wereld te versnellen. Dit doen zij door middel van lager energieverbruik en milieuvriendelijkere oplossingen. Geïnspireerd door hun doel ("raison d'être"), verzoenen ze economische prestaties met een positieve impact op mens en planeet, voortbouwend op onze belangrijkste activiteiten (gas, hernieuwbare energie, diensten) om concurrerende oplossingen aan hun klanten te bieden. Omzet in 2021: 57,9 miljard euro. ENGIE is genoteerd op de beurzen van Parijs en Brussel (ENGIE) en is vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële indices (CAC 40, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) en niet-financiële indices (DJSI World, DJSI Europe, Euronext Vigeo Eiris - Eurozone 120/ Europe 120/ France 20, MSCI EMU ESG gescreend, MSCI EUROPE ESG Universal Select, Stoxx Europe 600 ESG en Stoxx Global 1800 ESG).

https://www.50five.com 

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

ENGIE klanten kunnen tot 30% besparen op hun energiefactuur

Het voorbije jaar heeft ENGIE zijn 2,5 miljoen residentiële klanten extra bijgestaan tijdens de wintermaanden en hen actief gesteund in hun inspanningen om minder energie te verbruiken. Met resultaat: dankzij de verschillende energiebesparings-tools hebben ENGIE klanten tot maar liefst 30% minder verbruikt. Nu de winter snel in aantocht is, lanceert ENGIE zijn nieuwe campagne ‘Doe de Check&Save’, om verder te bouwen op het resultaat van vorig jaar en nog meer mensen te helpen om hun energiebudget onder controle te houden en tegelijk ook hun CO2-impact te beperken.
25/10/2023
Card image cap
Pers

ENGIE maakt elektrisch rijden slimmer en voordeliger

Speciaal voor klanten die hun elektrische wagen regelmatig thuis opladen, lanceert ENGIE zijn vernieuwde Drive-aanbod, een unieke combinatie van een vast of variabel energiecontract met bijbehorende intelligente app. Door gebruik te maken van de functie ‘Slim laden’ in de ENGIE Drive app, kunnen klanten hun wagen automatisch laten opladen aan een extra voordelig daltarief, en ontvangen ze bovendien een vergoeding per geladen kilowattuur. Met dit aanbod – beschikbaar vanaf 1 juni 2023 – maakt ENGIE intelligent en voordelig laden eenvoudig en toegankelijk voor iedereen.
01/06/2023
Card image cap
Pers

BESIX Infra, ENGIE en Wind4Flanders huldigen hoogste windturbine van Limburg in in Bilzen

De hoogste windturbine in Limburg staat sinds kort te draaien op de site van BESIX Infra in Bilzen. De turbine met een indrukwekkende tiphoogte van 234 meter werd vanmiddag officieel ingehuldigd door Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Dat gebeurde in aanwezigheid van BESIX en zijn filiaal BESIX Infra, projectontwikkelaar ENGIE, het publiek-private partnerschap Wind4Flanders en het gemeentebestuur van Bilzen.
04/05/2023
Card image cap
Pers

ENGIE huldigt de eerste Limburgse laadpaal in van de concessie voor publiek toegankelijke laadpunten in Vlaanderen

In Kermt, een deelgemeente van Hasselt, prijkt de eerste geïnstalleerde publieke laadpaal op Limburgs grondgebied die deel uitmaakt van de concessie voor de uitrol van publieke laadinfrastructuur in Vlaanderen. ENGIE staat daarbij in voor de investering, installatie en uitbating van naar schatting 2.800 laadpalen in Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Hiermee kunnen inwoners hun wagens met 100% hernieuwbare elektriciteit opladen. De laadpaal in Kermt, de eerste van meer dan 200 exemplaren die al werden aangevraagd door burgers en gemeenten in Limburg, werd vandaag ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
03/05/2023