Belgische hoofdzetel van ENGIE verhuist in 2026 naar duurzaam gebouw in het hart van Brussel

In de loop van 2026 zullen ca. 4000 medewerkers van ENGIE België hun intrek nemen in OXY, het iconische kruisvormige gebouw tussen het Muntplein en De Brouckèreplein in centrum Brussel, dat momenteel een grondige totaalrenovatie ondergaat. De verhuis naar deze nieuwe hoofdzetel kadert in de doelstelling van ENGIE om volledig koolstofneutraal te zijn tegen 2045.
05/06/2024

ENGIE zette afgelopen week zijn handtekening onder de finale huurovereenkomst voor OXY, het prestigieuze renovatieproject van ontwikkelaars Immobel en Whitewood. In de loop van 2026 verhuist de Belgische hoofdzetel van ENGIE van het Pole Star-gebouw aan de Simón Bolívarlaan in de Brusselse Noordwijk naar de Anspachlaan in hartje Brussel. Een 4000-tal medewerkers van ENGIE en zijn ingenieursbureau Tractebel zullen hun intrek nemen in 31 500 m² aan moderne en dynamische kantoren, verspreid over 13 verdiepingen. 

De verhuis naar OXY past in de doelstelling van ENGIE om koolstofneutraal te zijn tegen 2045. Dankzij de lokale productie van hernieuwbare energie via zonnepanelen, de afname van 100% groene elektriciteit en de toepassing van de nieuwste technieken op het vlak van energie-efficiëntie wordt de CO2-uitstoot van het gebouw tot een minimum gereduceerd. Voor de resterende broeikasgasuitstoot worden compenserende acties voorzien. 

Vincent Verbeke, CEO van ENGIE Belgium

ENGIE wil een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven voor zijn 7500 medewerkers en voor de nieuwe talenten die we rekruteren om de energietransitie mee vorm te geven. Met OXY bieden we hen een aangename en flexibele werkomgeving, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en volledig afgestemd op de behoeften van onze organisatie. Het is ook passend dat we onze inspanningen voor het versnellen van de energietransitie in België zullen organiseren en coördineren vanuit een gebouw in het hart van Brussel dat die transitie naar koolstofneutraliteit meteen in de praktijk brengt.

Card image cap

Nele Scheerlinck

Press Officer
Contacteer Nele via: +32 494 08 42 49
Gelieve in het weekend volgend nummer te gebruiken : +32 2 518 60 20