1296 kinderen ontdekken ‘Goud’, een educatieve opera over geluk

Bijna 1300 kinderen kregen dankzij het educatieve en artistieke project Goud, georganiseerd door De Munt in partnerschap met de Stichting ENGIE, de kans om de wereld van opera te verkennen. Geluk staat centraal in de voorstelling van Goud – De jongen en de magische vis. Het stuk nodigt het publiek uit om na te denken over ons verlangen naar steeds meer, zonder ooit echt tevreden te zijn.
05/11/2024
Header CTA

Schoolvoorstellingen met voorafgaande workshops 

De Munt en de Stichting ENGIE sloegen de handen in elkaar om kinderen samen met hun klasgenootjes op een leuke manier kennis te laten maken met opera. Ze organiseerden vier schoolvoorstellingen, zowel in het Frans als Nederlands, voor bijna 1300 kinderen. Vooraf kregen de kinderen op school een workshop waarin ze al enkele liedjes en bewegingen oefenden. Daarna bezochten ze met hun klas de Malibranzaal in de ateliers van De Munt. 

 

Beleef deze schoolvoorstellingen opnieuw 

 

Wat is geluk eigenlijk? 

In zijn opera wil componist Leonard Evers het thema geluk symbolisch benaderen: het feit dat mensen in onze maatschappij steeds meer willen, zonder ooit echt tevreden te zijn met wat ze hebben. Hij wil kinderen meegeven dat je maar weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. 

Tijdens de voorstelling mochten de kinderen actief meedoen door te stampen met hun voeten, te zwaaien met hun armen en mee te zingen. De reacties waren heel positief: “Een prachtige, poëtische voorstelling. We hebben enorm genoten”, en “De kinderopera viel heel erg in de smaak, zowel bij de mini’s als als bij de ouders.” 

Cultuur voor iedereen toegankelijk maken 

Sinds 2013 zet de Stichting ENGIE zich in voor jongeren in kwetsbare situaties door projecten te ondersteunen van, waaronder culturele initiatieven, die hen helpen een sterke basis voor de toekomst te leggen. Als partner van De Munt zijn we trots om programma’s zoals Een brug tussen twee werelden te steunen, dat het hele jaar door sociale contacten bevordert en cultuur toegankelijk maakt voor mensen die sociaal, economisch of medisch kwetsbaar zijn. 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Biodiversiteit behouden: steun aan een project voor het monitoren van trekvogels

De Stichting ENGIE en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werken twee jaar samen aan een project waarin biodiversiteit centraal staat. Het project richt zich op het monitoren van gegevens die verzameld worden via de ringen van trekvogels, met de betrokkenheid van honderden vrijwillige ringers. Maak kennis met Didier Vangeluwe, ornitholoog en hoofd van de BeBirds-dienst bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
14/11/2024
Card image cap
Artikel

(ON)Kruid herstelt de biodiversiteit en creëert tegelijkertijd waarde!

De Stichting ENGIE ondersteunt gedurende drie jaar (ON)Kruid, een boerderij in de provincie Oost-Vlaanderen, die kruidenthee maakt van wilde kruiden en bloemen. Dankzij dit partnerschap via Farming for Climate kan (ON)Kruid investeren in geavanceerde machines voor het reinigen en snijden van kruiden, waardoor ze hun impact in termen van rendement en biodiversiteit kunnen verhogen.
Ontdek de passie en toewijding van de twee landbouwers achter dit inspirerende project!
29/10/2024
Card image cap
Artikel

Milieuvriendelijke appels en peren

De Stichting ENGIE ondersteunt al voor 3 jaar het Domaine de la Pommeraie in Gembloers. Deze biologische appel- en perenboomgaard wil nog een stap verder gaan in het ecologische beheer van zijn domein en klopte aan bij de vzw Farming for Climate voor hulp, zowel voor het financiële luik als voor contacten met experts in duurzame landbouw. We ontmoeten Guillaume en Aurélie Berbers.
24/09/2024
Card image cap
Pers

Aftellen naar de Allianz Memorial Van Damme: 130 Brusselse kinderen schitteren zelf al op de atletiekpiste tijdens de ENGIE Kids Athletics

02/09/2024