Paralympische Spelen 2021: interview met Goalball kapitein van de Belgian Bulls, en ENGIE collega Tom Vanhove

Bij het ENGIE callcenter, N-Allo, vangt collega Tom Vanhove voornamelijk alle IT en telefonieproblemen op die er zich kunnen voordoen. Daarnaast is hij eveneens goalball kapitein van de Belgian Bulls. Goalball is een balsport voor personen met een visuele beperking waarbij te spelers een rinkelbal – een bal met een belletje in – in het doel van de tegenstander moeten krijgen. Sinds 1980 is het een onderdeel geworden van de Paralympische Spelen. Sinds meer dan 18 jaar is ENGIE partner van het Belgisch Paralympisch Comité. We spraken met Tom over het voorbije jaar en vroegen hem naar zijn voorbereidingen voor de Paralympische Spelen van 2021.
03/12/2020

Hoe kijk je terug op dit voorbije, vreemde jaar?

De planning is helemaal overhoop gehaald. Mijn zoon zou normaal na de Paralympische Spelen geboren worden, maar door Corona werden de Spelen uitgesteld en hebben we onze zoon ondertussen al mogen verwelkomen. Het is dus heel veel opnieuw plannen en hopen dat we het allemaal rond krijgen. Trainen is ook anders geworden, want goalball is een teamsport, dus zijn door Covid extra maatregelen nodig om in veilige omstandigheden te kunnen spelen. Zo hebben we minder fysiek contact, ontsmetten we beter en zijn er nog tal van zaken waar we voorzichtiger mee zijn.

Wat het werk zelf betreft hebben we het grote voordeel dat ons werk van thuis gedaan kan worden. Dat maakt het voor mij wel gemakkelijker en efficiënter. We zijn afgelopen zomer wel enkele keren op kantoor geweest. N-Allo is mee in het Covidtracingproject gestapt, wat wel extra werk met zich heeft meebracht. Er kwamen veel nieuwe medewerkers en computers bij waardoor we niet altijd van thuis konden werken.  

 

(C) Paralympic Team Belgium - SWpix.com

 

Wat mis je het meest tijdens de lockdown/semi-lockdown?

Ik mis vooral het sociaal contact met familie en vrienden, maar uiteraard ook de (internationale) competitie van goalball.

 

Wat dacht je toen je hoorde dat de Paralympische Spelen uitgesteld werden naar 2021?

Dat wordt wel een hele aanpassing voor ons. We gaan een jaar langer toewerken naar de Spelen, maar ondertussen moeten we wel goed puzzelen door de komst van ons zoontje Stan die nu voor de Spelen ter wereld is gekomen in plaats van erna .. help! 😉 

 

Hoe bereid je je nu voor op de Spelen?

We kunnen als topsporters nog blijven trainen binnen Sport Vlaanderen met het team en in de zo goed als lege fitnesszaal. Dit kan dankzij de extra maatregelen. Toch heb ik ook wat meer fitnessmateriaal aangekocht om thuis te kunnen trainen. Volgend jaar zijn er verschillende internationale toernooien gepland, al wordt het afwachten of deze nog allemaal zullen doorgaan. Er blijft dus jammer genoeg onzekerheid, ook voor de Spelen
 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024