ENGIE helpt busvloot De Lijn vergroenen

16/09/2020
Bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit staat centraal in de ambitie van ENGIE omdat dit mee de transitie mogelijk maakt naar een koolstofneutrale maatschappij. ENGIE wil burgers, bedrijven en lokale overheden begeleiden in hun overgang naar groenere mobiliteitsoplossingen en biedt hen een reeks geïntegreerde en innovatieve oplossingen aan. Zo installeerde ENGIE verschillende laadpalen voor de eerste zes elektrische bussen van De Lijn in Leuven.

Dochterbedrijf ENGIE Solutions stond als onderaannemer van ABB in voor de installatiewerken van de laadinfrastructuur en de noodzakelijke leveringen om de laadinfrastructuur te voeden. In totaal werden 2 snelladers van 300kW geplaatst aan de KULeuven en 2 traagladers van 150 kW met elk 3 laadunits op de stelplaats van Leuven-Noord waar de bussen ’s nachts opgeladen kunnen worden. 

Het project in Leuven is het eerste binnen dit pilootproject van De Lijn. Later op het jaar wordt dit proefproject nog verder uitgebreid naar Antwerpen met een installatie aan het UZA. Daarna voorzien we ook nog een project in Gent. Zo helpt ENGIE De Lijn in hun missie richting een emissievrije bediening van de Vlaamse stadskernen en een volledig emissievrij openbaar vervoer in Vlaanderen tegen 2035.

Meer info over onze laadoplossingen?

Meer info over ons aanbod voor steden en gemeenten?