20 km door Brussel: 100 medewerkers van ENGIE lopen voor ‘Run for Hope’ en steunen zo de begeleiding van Oekraïense kankerpatiëntjes in Belgische ziekenhuizen

Op zondag 29 mei trokken 100 medewerkers van ENGIE hun loopschoenen aan voor de 20 km door Brussel, en dit ten voordele van de vzw Run For Hope. Deze vereniging zet zich in om kinderen en jongeren met kanker te ondersteunen en te begeleiden in verschillende Belgische ziekenhuizen. Sinds de oorlog in Oekraïne hebben ze ook een nieuwe missie: Oekraïense kankerpatiëntjes die naar Belgische ziekenhuizen worden overgebracht, begeleiden in hun aangepaste medische behandeling. Voor dit hartverwarmend project haalde het ENGIE-team, en met de steun van de Stichting ENGIE, 5050 euro op, een bedrag dat integraal wordt overgemaakt aan Run For Hope.
30/05/2022

In een eerste fase werden er 8 kinderen en hun begeleiders geëvacueerd uit Oekraïne en overgebracht naar verschillende Belgische ziekenhuizen. Deze medische evacuatie was het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen meerdere partners in België, Polen en Oekraïne. De Belgische Vereniging voor Pediatrische Hemato-Oncologie (BSPHO) begeleidt de jonge patiënten bij hun aankomst in de ziekenhuizen, en Run for Hope helpt hun dagelijkse pijn te verzachten met allerlei mooie initiatieven en projecten.

Geraakt door het geweld in Oekraïne, blijft ook ENGIE niet onverschillig voor de drama’s die zich er afspelen en draagt het zijn steentje bij door bijvoorbeeld zonne-energiesets, meubilair, medisch materiaal en humanitaire hulpmiddelen  te schenken aan vluchtelingenkampen en opvangplaatsen. Daarnaast steunt het verschillende initiatieven van partnerverenigingen, zoals SOS Kinderdorpen, dat 99 kinderen en hun pleeggezinnen opvangt in Polen, en Run For Hope. Met de overgemaakte som van 5050€ wil ENGIE hen een extra duwtje in de rug geven voor hun mooie project.
 

Run for Hope
 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Artikel

De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024
Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024