10 jaar lang opbrengstgarantie voor zonnesystemen!

ENGIE en Sungevity, leverancier en installateur van zonnepanelen voor particulieren en kleine ondernemingen, introduceren SunSure op de Belgische markt – een opbrengstgarantie gedurende 10 jaar.
13/12/2019

SunSure vervolledigt het aanbod van Sungevity, dat zonne-installaties op afstand dimensioneert en vooraf nauwkeurig berekent welk jaarlijks rendement klanten kunnen verwachten. Een rendement dat voortaan 10 jaar lang gegarandeerd wordt. Als de werkelijke stroomopbrengst achteraf lager uitvalt, krijgt de klant het verschil terugbetaald, berekend op basis van de gemiddelde energieprijs gedurende het jaar waarin de geschatte opbrengst niet wordt behaald[1].

Eigenaars van zonnepanelen kunnen het rendement van hun installatie van dag tot dag opvolgen via een nauwkeurig online monitoringsysteem dat gebruik maakt van een betrouwbare GPRS-verbinding.

 

Beloftes concretiseren

“Met deze opbrengstgarantie willen we onze klanten de zekerheid bieden dat de stroomopbrengst die ze verwachten, ook daadwerkelijk zal worden gerealiseerd”, benadrukt Jan Slaghekke, CEO van Sungevity International. “Voor vele klanten is de aankoop van een zonnepaneleninstallatie een belangrijke beslissing. In een markt die nog steeds groeiende is, is het van cruciaal belang om de gedane beloftes te concretiseren. Met ons nieuwe SunSure-aanbod dat de opbrengst van de installatie garandeert, halen we hopelijk een van de grootste barrières weg voor wie wil overstappen naar zonne-energie.”  

Op een totale levensduur van 25 jaar wordt de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie in België gemiddeld op 8 jaar geschat. Dit kan echter van geval tot geval verschillen. Zo kan de oriëntatie van het dak en de aanwezigheid van bomen die schaduw veroorzaken, de stroomopbrengst beïnvloeden. Het zijn stuk voor stuk factoren waar Sungevity rekening mee houdt bij de individuele berekening van de verwachte stroomopbrengst van elke installatie.

“Dit nieuwe aanbod sluit naadloos aan bij de ambitie van ENGIE om leider te worden in de ‘zero carbon’-energietransitie 'as a service'”, voegt Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, er nog aan toe. “Zonne-energie maakt hier meer dan ooit deel van uit. ENGIE kan hiervoor rekenen op de expertise van Sungevity, waarmee we sinds 2016 samenwerken om onze klanten een innovatieve en zorgeloze zonne-energieoplossing aan te bieden.”  

 

Meer info over SunSure

[1] Sungevity monitort de opbrengst van zonnepanelen. Als de jaarlijkse opbrengst lager is dan 90% van de verwachte opbrengst, dan wordt het verschil in euro’s terugbetaald.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023