Sungevity, de zonne-specialist bij ENGIE, start met opbrengstgarantie voor zonnesystemen

Sungevity, leverancier en installateur van zonnepanelen voor particulieren en kleine ondernemingen, en ENGIE introduceren SunSure, een opbrengstgarantie gedurende 10 jaar, op de Belgische markt.

Sungevity-ENGIE

Persbericht

Brussel, 8 november 2019

SunSure is een aanvulling op Sungevity’s model, waarmee het individuele zonne-installaties op afstand ontwerpt en vooraf nauwkeurig berekent welke jaarlijkse stroomopbrengst klanten kunnen verwachten. Met SunSure garandeert Sungevity 10 jaar lang de voorspelde stroomopbrengst. Als de werkelijke stroomopbrengst achteraf lager uitvalt, krijgen betrokken klanten het verschil jaarlijks in contanten terugbetaald, op basis van de gemiddelde energieprijs gedurende het jaar waarin de geschatte opbrengst niet wordt behaald[1].

Via online monitoring hebben klanten bovendien de mogelijkheid om zelf van dag tot dag bij te houden of de stroomopbrengst op koers ligt. De productiemeter houdt de productie nauwgezet bij via een stabiele GPRS verbinding.

Sungevity en ENGIE willen met SunSure de vrees van veel geïnteresseerden wegnemen dat de startinvestering in zonnepanelen niet terugverdiend zou worden. Hoewel een gemiddeld zonnesysteem in België een terugverdientijd heeft van 8 jaar – op een totale levensduur van 25 jaar – kan dit per individueel geval sterk verschillen. Bijvoorbeeld door de ligging van het dak ten opzichte van de zon of bomen die schaduw veroorzaken.  Om klanten een realistisch beeld te geven, voorziet Sungevity dan ook in een op maat gesneden berekening van de verwachte stroomopbrengst voor elk individueel systeem.

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “Dit nieuwe aanbod van Sungevity past naadloos in de ambitie van ENGIE om de leider te zijn van de koolstofvrije transitie “as a service”. Zonne-energie maakt hier meer dan ooit deel van uit. Hiervoor kan ENGIE rekenen op de expertise van Sungevity, waarmee we sinds 2016 hand in hand samenwerken om op innovatieve wijze Belgische huishoudens  “zonder zorgen” op zonne-energie te laten overstappen.”

Jan Slaghekke, CEO Sungevity International: “ Met de opbrengstgarantie willen we onze klanten de zekerheid geven dat de stroomopbrengst die ze verwachten ook daadwerkelijk zal worden gerealiseerd. Voor veel klanten is de aanschaf van een zonnesysteem een grote, spannende stap. In een markt die nog steeds groeiende is, is het extra belangrijk om concrete beloftes te maken waar de klant van op aan kan. Met onze SunSure garantie halen we hopelijk  één van de grootste barrières voor de overstap op zonnestroom weg: onze klanten krijgen de zekerheid die ze zoeken.

Meer info op : https://www.engie.be/nl/energie-besparen/zonnepanelen/opbrengstgarantie

 

Over Sungevity International

Gedreven door haar missie om de “Rooftop Revolution” te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen  te leggen is Sungevity International sinds 2012 actief in Europa. Het bedrijf begon haar activiteiten in Nederland, heeft inmiddels ruim twintigduizend zonnesystemen in Europa geïnstalleerd en telt 180 medewerkers.

Het bedrijf streeft ernaar de meest recente technologieën in te zetten, toegespitst op de behoeften van de klant. Dankzij haar digitale model kan Sungevity op afstand installaties op maat ontwerpen. Op deze manier kan Sungevity de stroomopbrengst van een zonnesysteem vooraf nauwkeurig berekenen en kunnen klanten ook zelf hun installatie online monitoren.

 

[1] Sungevity monitort jaarlijks de opbrengst van het zonnepanelensysteem. Als de jaarlijkse opbrengst lager is dan 90% van de verwachte opbrengst, dan wordt het verschil in euro’s terugbetaald.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn