ENGIE loopt en fietst 25 keer de wereld rond

28/09/2020
Medewerkers ENGIE wandelden, jogden en fietsten deze zomer samen 1 miljoen kilometer en houden zo 133 ton CO₂ uit de lucht.

Wat in juni startte als een zeer ambitieuze uitdaging, is afgelopen weekend werkelijkheid geworden: de medewerkers van ENGIE in België legden deze zomer samen meer dan 1 miljoen kilometer af. Al wandelend, joggend en fietsend hielden ze hun ‘koolstofneutrale’ kilometers bij via een digitaal platform dat ontwikkeld werd door Energy Lab. Naast een uitstekende fitheid en een beter welzijn van de collega’s zorgde dit initiatief ook voor de nodige verbondenheid met elkaar, in een niet zo evidente periode waarin thuiswerk de norm was.

Afgelopen zomer stond voor de medewerkers van ENGIE in België in het teken van corona, staycations, thuiswerken en…. bewegen! Op 21 juni lanceerde het bedrijf een ‘Summer Challenge’, waarbij het zijn medewerkers uitdaagde om de komende 3 zomermaanden samen 1 miljoen ‘koolstofneutrale’ kilometers af te leggen, te voet of met de fiets. Vol goede moed haalden collega’s hun loopschoenen van onder het stof en sprongen ze op de fiets. Ze moedigden elkaar aan via de Facebookgroep en overtuigden anderen om ook hun steentje bij te dragen. Er ontstond een echte golf van solidariteit onder het personeel, en dat in een situatie die de contacten tussen de werknemers drastisch heeft doen afnemen.

En de inspanningen van eenieder hebben geloond, want afgelopen weekend heeft de teller de 1 miljoen kilometer overschreden, wat overeenstemt met 133 ton CO₂-uitstoot als deze afstand met de wagen zou afgelegd zijn. De sportieve deelnemers kregen als dankjewel een ENGIE sportshirt en een mooie verlichte boodschap op de toren van Drogenbos in Brussel. 
 

 

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “Zelden heb ik zoveel vuur en bezieling gezien rond een welzijnsinitiatief. Ik ben vandaag, meer dan ooit, de trotse kapitein van deze ploeg, die zich de afgelopen maanden maximaal heeft ingezet om een gemeenschappelijk doel te bereiken en het najaar in topvorm aan te vangen. Als ik bovendien zie dat sommigen voortaan hun wagen laten staan om met de fiets naar het werk te pendelen, dan ben ik overtuigd dat we met deze ambitieuze uitdaging samen de juiste weg zijn ingeslagen.”

Annette De Weerdt, Application & Portfolio Manager bij ENGIE: “Deze zomeruitdaging was de ideale gelegenheid om de auto eens wat vaker thuis te laten staan voor de kleine afstanden en kilometers te sprokkelen. Bovendien hebben we er thuis een echte familie-challenge van gemaakt. Ideaal om gezond bij te babbelen in onze bubbel, met als extra’s een happy dog en af-en-toe een ijsje om de spieren te motiveren.” 

Yannick Delbrouck, elektricien en loodgieter bij ENGIE Solutions: “Mijn deelname liet me toe om tijdens deze vreemde coronaperiode toch virtueel in contact te komen met mijn collega’s en mijn liefde voor de sport met hen te delen via de foto’s die ik neem tijdens mijn favoriete sporten: trail en wielrennen. Ik heb sinds deze zomer al 500 km gelopen en 1000 km gefietst. En we blijven doorgaan!”

Peter Cosyn, Senior Project Manager bij ENGIE Tractebel: “Deze challenge gaf me de kans om te tonen dat ook personen met een beperking actief kunnen sporten. 1000 km zal nooit lukken voor mij persoonlijk, maar alle beetjes helpen om samen die 1 miljoen km binnen te halen.”