ENGIE in België

17 000 medewerkers om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan

16 700 medewerkers om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan

ENGIE is een van de leidende industriële groepen in België en het staat model in de energiewereld. De Groep is er al meer dan een eeuw sterk verankerd. Bij ENGIE werken 16 700 energieprofessionals, daarmee hoort het trouwens tot de grootste privé-werkgevers.

#

Kerncijfers

 

#

Een actieve inzet voor de samenleving waarin we werken en leven

 

Focus op enkele projecten

ENGIE in België… dat is

innovation

ONDERZOEK & INNOVATIE
225

hooggekwalificeerde experts

belgium

LOKALE VERANKERING
150

jaar ervaring

green-energy

GROENE ENERGIE
153

windturbines in 38 parken

people

ENGIE in België
16 700

medewerkers

De uitdagingen van de energietransitie aangaan

ENGIE zet al zijn onderzoeks- en innovatiecapaciteit in om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan. Zo willen we onze klanten steeds betere oplossingen bieden met nog meer respect voor het milieu. Dat doen we zowel voor particulieren, bedrijven als openbare besturen.

67% van het elektriciteitsproductiepark van ENGIE in België stoot geen CO2 uit. Daardoor is het in Europa een van de parken met de laagste uitstoot van CO2 en is ENGIE een voortrekker in de energietransitie. De Groep wil deze dynamiek nog versnellen. Hij investeert in drie jaar tijd 1,5 miljard euro in drie domeinen:

  • Digitalisering van systemen voor energiebeheer in gebouwen
  • Mobiliteitsoplossingen
  • Systemen voor energieopslag

Met dit ambitieuze plan wil de Groep een plaats veroveren in de energiewereld van morgen.

De Groep is actief in 70 landen, waaronder België. Om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan, kan ENGIE  rekenen op 8 dochterbedrijven, 16 700 deskundige medewerkers en meer dan 200 onderzoekers.

Onze activiteiten

Door de energietransitie bouwen we aan een CO2-arme economie. Om daarin in België het voortouw te nemen, is ENGIE thuis in alle vakgebieden van de energiesector: energieproductie, optimalisering van het verbruik, onderzoek en innovatie, onderhoud van de meest complexe installaties, engineering en bouw en uitvoering van projecte … Een overzicht van onze activiteiten:

#

ENGIE Axima

ENGIE Axima ontwerpt, realiseert en onderhoudt klimaatregelings- en brandbeveiligingsinstallaties voor bedrijven en lokale overheden. Het bedrijf is ook een specialist in commerciële en industriële koeltechnieken. Door haar klanten te helpen om minder en efficiënter energie te verbruiken, werkt ENGIE Axima mee aan de energietransitie.

 

#

ENGIE Cofely

ENGIE Cofely begeleidt bedrijven en lokale overheden bij hun energie- en operationele prestaties. Ze ontwikkelt technische oplossingen om hen te helpen minder te verbruiken en lokale en hernieuwbare energie te produceren. Ze staat ook in voor het beheer van de technische installaties en diensten in de gebouwen van haar klanten zodat zij op hun kernactiviteit kunnen focussen.

 

ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom ontwerpt, realiseert en onderhoudt multitechnische installaties voor bedrijven en lokale overheden. Haar oplossingen verbeteren de mobiliteit, de veiligheid, het aandeel hernieuwbare energie en de distributienetten maar ook de operationele en energieprestaties in de industriesector.

 

#

ENGIE Electrabel

ENGIE Electrabel is marktleider in de verkoop van energie en produceert ook elektriciteit. De energieproducten en -diensten van het bedrijf zijn er zowel voor particulieren als voor bedrijven en openbare besturen. ENGIE Electrabel is eveneens de grootste producent van groene energie van het land. De activiteiten worden ondersteund door energy management en tradingoperaties van de ENGIE Groep

 

#

#

Tractebel ENGIE

Tractebel ENGIE is een advies- en ingenieursbureau voor multidisciplinaire oplossingen inzake energie, water en infrastructuur met meer dan 150 jaar ervaring. De projecten van Tractebel ENGIE gaan van de haalbaarheidsstudie tot de indienststelling en zelfs de buitendienststelling!

 

#

ENGIE Laborelec

De ENGIE Labs zijn geavanceerde onderzoeks- en competentiecentra voor energietechnologie en elektriciteit van de Groep ENGIE. Een ervan bevindt zich in België. Hun onderzoekers dragen bij tot de verbetering van de flexibiliteit, de betrouwbaarheid, de efficiëntie, de duurzaamheid en de rentabiliteit van de energietechnologieën. En dit op het vlak van productie, transport, distributie, opslag en eindverbruik.

 

Synatom

Synatom verzekert de bevoorrading van de Belgische kerncentrales met verrijkt uranium dat nodig is voor de fabricage van splijtstofelementen en is verantwoordelijk voor het beheer op lange termijn van de bestraalde splijtstof. Synatom is ook verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van de nucleaire voorzieningen.

 

#

N-Allo

N-Allo werd opgericht in 1999 en is vandaag een van de grootste spelers op de Belgische contactcentermarkt. Het bedrijf biedt daarnaast ook diensten aan via digitale communicatiekanalen zoals sociale media, chat en web.

 

#

Focus

360x360-info

Kerncijfers


 
360x360-responsability

Corporate Responsibility


 
4140179465

Ontdek de Groep


 
360x360-eolien

De energie van morgen


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn