TADA: een historische ondersteuning om de jonge generatie te inspireren

Sinds 2014 zijn de ENGIE Stichting en TADA (ToekomstAtelierDelAvenir) partners in een bijzondere samenwerking die jongeren de kans biedt om te groeien en zich te ontwikkelen door hen nieuwe perspectieven te bieden voor hun toekomst. Deze samenwerking betreft niet alleen financiële steun, ENGIE medewerkers investeren ook hun vrije tijd om hun passie voor hun werk te delen.
09/11/2023

Maar wat is "TADA"?

TADA, of "ToekomstAtelierDelAvenir", is een organisatie gewijd aan het onderwijs en de ontwikkeling van jongeren uit kansarme buurten in Brussel. Op zaterdag biedt TADA een verscheidenheid aan activiteiten en workshops om jongeren te helpen hun talenten en passies te verkennen, hun horizon te verbreden en zich voor te bereiden op hun toekomst. Gedurende drie jaar ontdekken deze 9 tot 12-jarigen een breed scale aan beroepen via praktische workshops gegeven door professionals van ENGIE.


ENGIE EN TADA

Een van de meest opmerkelijke aspecten van deze samenwerking is de toewijding van ENGIE medewerkers die een of meerdere zaterdagen per jaar besteden aan het delen van hun passie en expertise met de jongeren van TADA. Het gaat verder dan theoretische kennis. Het gaat erom de nieuwe generatie te inspireren en hen waardevolle praktische ervaring en perspectieven te bieden.

Een hoogtepunt van de samenwerking tussen ENGIE en TADA is wanneer de kinderen van TADA de mogelijkheid krijgen om Laborelec, het R&D Centrum van ENGIE te bezoeken. Dit bezoek geeft de jongeren een unieke kans om te zien hoe de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan tijdens de workshops in de praktijk worden toegepast. 

  
Fabrice en Anne-Sophie:

Om meer inzicht te krijgen in de impact van deze samenwerking, nodigen we je uit om de getuigenissen van onze collega's Fabrice en Anne-Sophie te bekijken. Ze delen hun ervaringen en vertellen hoe de samenwerking tussen de ENGIE Stichting en TADA werkt.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Artikel

De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024
Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024