Selma Van Kerm is het nieuwe ENGIE Talent of the Year!

Op donderdag 2 februari vond de uitreiking van de trofee "ENGIE Talent of the Year" plaats tijdens de Paralympic Sports Awards, de jaarlijkse afspraak die de prestaties van de paralympische atleten in de verf zet.
16/02/2023

Met 29 medailles in 7 verschillende sporttakken op de Europese en Wereldkampioenschappen in de Paralympische sporten, hebben de atleten van Paralympic Team Belgium zich op een bijzondere manier onderscheiden in 2022. 

Minister Valérie Glatigny en Thierry Saegeman, Country Manager ENGIE Belgium, mochten samen de trofee "ENGIE Talent of the Year" overhandigen aan Selma Van Kerm, een 16-jarig atletiektalent uit Chanly (Luxemburg). Ondanks haar jonge leeftijd staat ze in de top 10 van de wereld met twee disciplines: 400m lopen en verspringen. Ze behaalde het voorbije jaar ook haar eerste internationale medailles op de European Para Youth Games. Haar doel voor 2023 is om voor het eerst deel te nemen aan een wereldkampioenschap.

De trofee ENGIE Talent van het Jaar wordt elk jaar door de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) uitgereikt aan een jonge, talentvolle atleet. 

Thierry Saegeman: 

Het BPC heeft twee belangrijke symbolische waarden gemeenschappelijk met ENGIE, namelijk een inclusieve samenleving én de focus op jongeren. We vinden het belangrijk om jongeren te stimuleren en te ondersteunen in hun passie in sport. Daarom reiken we sinds 2012 ook de trofee  "ENGIE Talent of the Year" uit aan jonge, sportieve talenten. Het verheugt ons om te zien dat vele laureaten van de afgelopen jaren intussen zijn doorgegroeid tot wereldtoppers die op hun beurt een nieuwe generatie motiveren. Kijk maar naar Tatyana Lebrun, laureate van 2020 die vorig jaar op het WK zwemmen een bronzen medaille heeft gehaald!

Proficiat Selma! 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

ENGIE, al 20 jaar supporter van onze paralympische atleten

Sinds 2003 bundelen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee hun krachten om mensen met een beperking aan sport te laten doen.
12/06/2024
Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Stichting ENGIE: 11 geselecteerde projecten ter ondersteuning van 5000 extra jongeren.

In mei heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE 11 projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de integratie van jongeren door middel van wetenschap, digitalisering en klimaat. Hierbij een overzicht van de projecten waarmee de Stichting ENGIE in 2024 en 2025 aan de slag gaat.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024