Selma Van Kerm is het nieuwe ENGIE Talent of the Year!

Op donderdag 2 februari vond de uitreiking van de trofee "ENGIE Talent of the Year" plaats tijdens de Paralympic Sports Awards, de jaarlijkse afspraak die de prestaties van de paralympische atleten in de verf zet.
16/02/2023

Met 29 medailles in 7 verschillende sporttakken op de Europese en Wereldkampioenschappen in de Paralympische sporten, hebben de atleten van Paralympic Team Belgium zich op een bijzondere manier onderscheiden in 2022. 

Minister Valérie Glatigny en Thierry Saegeman, Country Manager ENGIE Belgium, mochten samen de trofee "ENGIE Talent of the Year" overhandigen aan Selma Van Kerm, een 16-jarig atletiektalent uit Chanly (Luxemburg). Ondanks haar jonge leeftijd staat ze in de top 10 van de wereld met twee disciplines: 400m lopen en verspringen. Ze behaalde het voorbije jaar ook haar eerste internationale medailles op de European Para Youth Games. Haar doel voor 2023 is om voor het eerst deel te nemen aan een wereldkampioenschap.

De trofee ENGIE Talent van het Jaar wordt elk jaar door de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) uitgereikt aan een jonge, talentvolle atleet. 

Thierry Saegeman: 

Het BPC heeft twee belangrijke symbolische waarden gemeenschappelijk met ENGIE, namelijk een inclusieve samenleving én de focus op jongeren. We vinden het belangrijk om jongeren te stimuleren en te ondersteunen in hun passie in sport. Daarom reiken we sinds 2012 ook de trofee  "ENGIE Talent of the Year" uit aan jonge, sportieve talenten. Het verheugt ons om te zien dat vele laureaten van de afgelopen jaren intussen zijn doorgegroeid tot wereldtoppers die op hun beurt een nieuwe generatie motiveren. Kijk maar naar Tatyana Lebrun, laureate van 2020 die vorig jaar op het WK zwemmen een bronzen medaille heeft gehaald!

Proficiat Selma! 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024