Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024

Broederschool Lokeren: aanleg van een nieuwe openlucht recreatiezone in een school voor jongeren met een mentale, emotionele of gedragsstoornis.

De Jojo (Deinze): de inrichting van de lokalen van de jeugdbeweging voor kinderen met een handicap.

Lovely Therapy Horses (Alken): aankoop van een stoeltjeslift voor de manege die is aangepast voor mensen met een handicap.

De Engelen Hoeve (Rollegem/Kortrijk): renovatie van de stallen op deze educatieve boerderij voor kinderen met een handicap.

Pony-City (Uccle/Ruisbroek): aankoop van een kleine tractor voor hun kampjes en groene lessen op de boerderij met kinderen van speciale scholen voor integratie.

Arche de Marie (Genval): Vloerrenovatie van het dagverblijf voor een twintigtal licht en matig verstandelijk gehandicapte volwassenen.

Ordre de Malte Belgique (Waterloo): bijdrage aan de organisatie van het internationale inclusieve kamp in Waterloo voor jongeren met een beperking.

Leg's Go (Amay, Andenne en Verviers): financiering van sportbegeleiding voor mensen die een ledemaatamputatie en/of een levensbedreigend ongeval hebben ondergaan.

VZW Vlierzele Sportief (Lede/Oordegem): steun voor de organisatie van een internationale atletiekwedstrijd die gedeeltelijk gewijd is aan de gehandicaptensport.

Exotic Cycling Projects (Gent): Organisatie van een stage in België voor 7 Afrikaanse wielrensters met als doel hen te laten deelnemen aan semi-professionele wedstrijden en hen te leren hoe zij hun fietsen moeten herstellen.

Parrain-Ami (Brussel en Waals-Brabant): werving van nieuwe vrijwillige pleeggezinnen voor kinderen/jongeren met gezinsproblemen en in precaire situaties.

Ferme Equestre in Louvain-la-Neuve: organisatie van specifieke workshops op de boerderij voor kansarmen, onder andere met dieren- en ambulante bemiddeling en hun mobiele boerderij.

Au-delà Des Nuages/VZW Boven De Wolken (België):  bijkomende steun voor ouders die perinatale rouw ervaren via fotografie.

Association du Diabète ASBL (Engreux, dichtbij Houffalize): 2 weken durende residentiële opleiding in een ADEPS-centrum voor 40 kinderen met diabetes.

River Cleanup (Belgium): organisatie van 12 mobilisatie- en bewustmakingsdagen voor de bescherming van onze rivieren in heel België.

Natuurpunt Vereniging Herzele: uitbreiding van een natuurreservaat en herstel van de biodiversiteit.

Rode Kruis van Sint-Gillis (Brussel): aankoop van materiaal en voedsel om hulp te bieden aan de minderbedeelden.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen (Brussel): ondersteuning van het Legal Helpdesk-project, een eerste juridische lijn voor mensen die in België nog geen vluchtelingenstatus hebben.

Mentor-Escale vzw (Bruxelles en Namen): organisatie van 2 zomerkampen met een eco-burgerlijke dimensie voor 15 (ex-)NBMV jongeren.

Inspiring Girls Belgium vzw (België): organisatie van bijeenkomsten om de ambities van jonge meisjes in België te bevorderen door hen in contact te brengen met inspirerende vrouwen.

Essalem asbl (Verviers): oprichting van een coworkingruimte voor ongeveer 70 studenten uit het hoger onderwijs om hen te helpen slagen op school.

Association Belge des Professionnels Africains (ABPA): programma om inclusieve werkplekken te bevorderen en de inzetbaarheid van jong talent met diverse achtergronden te vergroten.

 

Artikels en persberichten