Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024

Broederschool Lokeren: aanleg van een nieuwe openlucht recreatiezone in een school voor jongeren met een mentale, emotionele of gedragsstoornis.

De Jojo (Deinze): de inrichting van de lokalen van de jeugdbeweging voor kinderen met een handicap.

Lovely Therapy Horses (Alken): aankoop van een stoeltjeslift voor de manege die is aangepast voor mensen met een handicap.

De Engelen Hoeve (Rollegem/Kortrijk): renovatie van de stallen op deze educatieve boerderij voor kinderen met een handicap.

Pony-City (Uccle/Ruisbroek): aankoop van een kleine tractor voor hun kampjes en groene lessen op de boerderij met kinderen van speciale scholen voor integratie.

Arche de Marie (Genval): Vloerrenovatie van het dagverblijf voor een twintigtal licht en matig verstandelijk gehandicapte volwassenen.

Ordre de Malte Belgique (Waterloo): bijdrage aan de organisatie van het internationale inclusieve kamp in Waterloo voor jongeren met een beperking.

Leg's Go (Amay, Andenne en Verviers): financiering van sportbegeleiding voor mensen die een ledemaatamputatie en/of een levensbedreigend ongeval hebben ondergaan.

VZW Vlierzele Sportief (Lede/Oordegem): steun voor de organisatie van een internationale atletiekwedstrijd die gedeeltelijk gewijd is aan de gehandicaptensport.

Exotic Cycling Projects (Gent): Organisatie van een stage in België voor 7 Afrikaanse wielrensters met als doel hen te laten deelnemen aan semi-professionele wedstrijden en hen te leren hoe zij hun fietsen moeten herstellen.

Parrain-Ami (Brussel en Waals-Brabant): werving van nieuwe vrijwillige pleeggezinnen voor kinderen/jongeren met gezinsproblemen en in precaire situaties.

Ferme Equestre in Louvain-la-Neuve: organisatie van specifieke workshops op de boerderij voor kansarmen, onder andere met dieren- en ambulante bemiddeling en hun mobiele boerderij.

Au-delà Des Nuages/VZW Boven De Wolken (België):  bijkomende steun voor ouders die perinatale rouw ervaren via fotografie.

Association du Diabète ASBL (Engreux, dichtbij Houffalize): 2 weken durende residentiële opleiding in een ADEPS-centrum voor 40 kinderen met diabetes.

River Cleanup (Belgium): organisatie van 12 mobilisatie- en bewustmakingsdagen voor de bescherming van onze rivieren in heel België.

Natuurpunt Vereniging Herzele: uitbreiding van een natuurreservaat en herstel van de biodiversiteit.

Rode Kruis van Sint-Gillis (Brussel): aankoop van materiaal en voedsel om hulp te bieden aan de minderbedeelden.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen (Brussel): ondersteuning van het Legal Helpdesk-project, een eerste juridische lijn voor mensen die in België nog geen vluchtelingenstatus hebben.

Mentor-Escale vzw (Bruxelles en Namen): organisatie van 2 zomerkampen met een eco-burgerlijke dimensie voor 15 (ex-)NBMV jongeren.

Inspiring Girls Belgium vzw (België): organisatie van bijeenkomsten om de ambities van jonge meisjes in België te bevorderen door hen in contact te brengen met inspirerende vrouwen.

Essalem asbl (Verviers): oprichting van een coworkingruimte voor ongeveer 70 studenten uit het hoger onderwijs om hen te helpen slagen op school.

Association Belge des Professionnels Africains (ABPA): programma om inclusieve werkplekken te bevorderen en de inzetbaarheid van jong talent met diverse achtergronden te vergroten.

 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

902 jongeren naar de opera en geraakt door het verhaal van een migrant

In het kader van een educatief en artistiek project, geleid door het Nationale Theater van De Munt in samenwerking met de Stichting ENGIE, hebben meer dan 900 jongeren de wereld van de opera ontdekt. Het stuk "Ali" vertelt het verhaal van een 12-jarige Somalische migrant die zijn land moet verlaten. Voor het componeren van deze opera baseerde Ricard Soler Mallol zich op het waargebeurde verhaal van Ali. Ali trok in twee jaar tijd door heel Afrika en stak de Middellandse Zee over op een reddingsboot voordat hij werd gered en aankwam in het station Brussel-Zuid. Dit indrukwekkende opera project betrok ook tien jonge nieuwkomers op het podium. Een terugblik in beelden vind je hier.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Stichting ENGIE: 11 geselecteerde projecten ter ondersteuning van 5000 extra jongeren.

In mei heeft het Selectiecomité van de Stichting ENGIE 11 projecten geselecteerd. Deze projecten richten zich op de integratie van jongeren door middel van wetenschap, digitalisering en klimaat. Hierbij een overzicht van de projecten waarmee de Stichting ENGIE in 2024 en 2025 aan de slag gaat.
30/05/2024
Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Artikel

De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024