ENGIE steunt G-sport in België

Op 17 november waren we aanwezig op het galadiner van de Ligue handisport Francophone. Wij steunen deze vzw al 20 jaar, evenals het Paralympic Team Belgium op nationaal niveau en G-Sport Vlaanderen in het Nederlandstalige landsgedeelte.
07/12/2023

We zaten samen met Léa Bayekula aan tafel, een Paralympische atlete in een rolstoel die deelneemt aan disciplines variërend van de 100m tot de 1500m op de atletiekbaan. Een grote bron van inspiratie, want Léa deelde niet alleen haar ervaringen met ons, maar vertelde ook hoe ze zich voorbereidt en wat zij als essentieel beschouwt!

Ze legde ons bijvoorbeeld uit dat ze zeer intensief traint om zich voor te bereiden op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. "We trainen twee keer per dag. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van een toegewijd team dat ervoor zorgt dat onze training optimaal is", legt ze enthousiast uit.

Voor deze atlete zijn de steun van de liga, het Paralympic Team Belgium en haar sponsor essentieel. "Het betekent veel voor ons omdat deze organisaties er alles aan doen om ons de kans te geven onze sport te beoefenen, met de professionele ondersteuning en uitrusting die we nodig hebben, om ons voor te bereiden op de wedstrijd en gewoon om onze droom waar te maken."

Het was een prachtige ontmoeting, die eens te meer bewees dat sport, en in het bijzonder sport voor mensen met een beperking, een manier is om in je dromen te geloven en waarden over te brengen zoals doorzettingsvermogen, respect en inclusie, die ENGIE en zijn Stichting na aan het hart liggen.

Image removed.