Bureau Veritas certificeert ENGIE voor tweede jaar op rij met SET-label

Het SET-label (Sustainable Energy Transition), dat in mei 2022 in België werd gelanceerd, is het internationale equivalent van het Franse TED-label (Transition Energétique Durable) en certificeert onze methode om zonne- en windenergieprojecten te bouwen die geïntegreerd zijn in de samenleving, de natuur respecteren en bijdragen aan de vermindering van koolstofemissies. 
13/06/2024

ENGIE ontwierp dit label samen met Bureau Veritas om de aanvaarding van hernieuwbare energie te versnellen en aan te tonen dat zijn projecten duurzaam zijn. Bureau Veritas, wereldleider op het gebied van testen, inspectie en certificering, ondersteunt ENGIE bij het definiëren en implementeren van het certificeringsproces van het label en zal follow-up audits uitvoeren.  

SET, dat een globale aanpak weerspiegelt, bestaat uit negen concrete engagementen die drie hoofdthema's bestrijken: gemeenschap, natuur en klimaat, die we systematisch toepassen vanaf het ontwerp tot de ontmanteling van een hernieuwbaar project. Ze vormen de basis van onze methode: 

  • Het betrekken van belanghebbenden bij de projecten, 
  • De natuur rond de installaties vrijwaren, 
  • De bijdrage van de projecten aan de strijd tegen de klimaatverandering optimaliseren. 

 

"Dit label bevestigt opnieuw het uitstekende werk van de ENGIE teams in België. Het is ook een manier om ons engagement te bevestigen om projecten voor hernieuwbare energie te ontwikkelen die de natuur en het klimaat nog meer respecteren, door te luisteren naar onze partners en stakeholders", aldus Nicolas Van Den Abeele, Managing Director Renewables Benelux. 

 

SET Label

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

ENGIE maakt deel uit van een strategisch consortium voor concessies van het offshore windpark Prinses Elisabeth Eiland

Drie vooraanstaande energiebedrijven, Eneco, Otary en Ocean Winds (de joint venture tussen EDP Renewables en ENGIE die zich toelegt op offshore windenergie), kondigden de vorming aan van een strategisch partnerschap om gezamenlijk deel te nemen aan de aanbesteding voor de concessies van het offshore windpark Prinses Elisabeth Eiland in België.
12/07/2024
Card image cap
Pers

Google en ENGIE versterken hun partnerschap in België met Power Purchase Agreements

Google en ENGIE hebben zopas een reeks Corporate Power Purchase Agreements (cPPA's) ondertekend waarbij ENGIE meer dan 118 MW hernieuwbare energie zal leveren aan de digitale infrastructuren van Google in België.
02/07/2024
Card image cap
Pers

Repowering van het windpark Perwez: een nieuwe fase en een voorbeeld voor de energietransitie

Het windpark van Perwez, het resultaat van de samenwerking tussen ENECO, ENGIE, de gemeente Perwez en de twee lokale coöperaties HesbEnergie en Nosse Moulin, werd vandaag ingehuldigd in aanwezigheid van talrijke lokale stakeholders en projectpartners.
27/06/2024
Card image cap
Artikel

Waar of niet waar?

Windturbines staan centraal in de energietransitie, maar toch worden ze vaak verkeerd begrepen. Omgeven door mythes, nodigen we je uit om je kennis te testen met onze waar of niet waar quiz, ontworpen om vooroordelen te ontkrachten en accurate informatie te geven over deze hernieuwbare energiebron. Kun jij de waarheden van de onwaarheden onderscheiden? Er is maar één manier om erachter te komen!
05/06/2024