Achter de schermen bij de Munt

De integratie van jongeren via cultuur is één van de belangrijkste aandachtspunten van de ENGIE Stichting. In het kader van ons partnerschap met de Munt kregen 2 groepen van 20 jongeren de kans om de backstage van de Munt te ontdekken. Daar maakten ze kennis met beroepen in de wereld van voorstellingen en opera's.
19/10/2022

Bloemenworkshop voor de 10 jongeren van Calame  

Calame is een huiswerkschool in het noorden van Brussel die jongeren academische ondersteuning biedt, maar hen ook kansen geeft om hun burgerschap en hun nieuwsgierigheid te stimuleren.   

Daarom nodigde de Stichting ENGIE hen uit om de backstage van De Munt te ontdekken en deel te nemen aan een bloemenworkshop. Na een bezoek aan deze mythische plek en gecoacht door een bloemist, konden deze jonge meisjes en jongens vlot met de bloemen overweg en hadden ze de technieken onder de knie om een mooi en evenwichtig boeket te maken. Ze mochten hun boeket allemaal meenemen. Sommigen gingen het boeket weggeven, anderen gingen het zelf bijhouden, of zelfs proberen te verkopen 😊!  

 

Enkele sfeerbeelden van deze workshop (Enkel beschikbaar in het Frans): 

 

Make-up workshop voor 10 leerling visagisten

Een van de essentiële hefbomen om jongeren in hun schooltijd te motiveren, is hen perspectieven te bieden voor hun toekomstig leven, hen te inspireren. Samen met de vzw Soda+ streeft de Stichting ENGIE deze doelstelling na. Samen hebben we studenten schoonheidsverzorging de kans gegeven om in De Munt te leren hoe show make-up aangebracht wordt en hoe je best een pruik opzet.   

Kaat Van der Jonckheyd, se-n-se grime docent aan de Denis Gresiac school in Antwerpen:

De middag werd zeer gewaardeerd door de deelnemers, ook al was de grime workshop zelf meer een revisie voor hen gezien hun specialisatie. Ze waren onder de indruk van de backstage ruimtes van de visagisten in De Munt. Onze studenten stonden ook versteld van de essentiële rol van visagisten en kappers bij de voorbereiding van opera's. Deze ervaring was een unieke kans voor onze meisjes om de werkwijze van een groot entertainmentbedrijf als De Munt te leren kennen. Het staat vast dat degenen die op dit gebied verder willen, er op het einde van de dag met een flinke dosis motivatie voor hun toekomst naar buiten zijn gestapt.    

 

Ontdek de workshop in beelden: 

 

Om meer te weten te komen over de Stichting ENGIE in België, bekijk dan zeker onze verschillende actiedomeinen ten voordele van de jeugd en het milieu.  

  

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Onze strategie voor een versnelde energietransitie

België heeft ambitieuze objectieven op vlak van energie: een antwoord bieden op de stijgende energienoden van de Belgische inwoners en bedrijven en de CO₂-uitstoot verminderen. Om deze uitdagingen en objectieven te behalen, lanceren we een nieuwe strategie: #ENERGIZE2030.
25/04/2024
Card image cap
Artikel

De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024
Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024