Zonnepanelen

ENGIE biedt oplossingen aan voor de installatie van fotovoltaïsche panelen bij bedrijven en particulieren.
13/12/2019

Bij bedrijven

Zonnepanelen installeren biedt een  bedrijf alleen maar voordelen. Het wordt immers minder energieafhankelijk en dekt zich – volledig of gedeeltelijk – in tegen de schommelingen van de elektriciteitsprijzen. Het zet ook een belangrijke stap in de richting van de energietransitie en beperkt zijn CO2-emissie. Nu het milieu en energiebesparing steeds meer aandacht krijgen, is dit bovendien een kans om het groene imago van je bedrijf te versterken.

ENGIE is een van de pioniers op de zonnepanelenmarkt. Al sinds 1992 zijn we gespecialiseerd in de installatie van industriële systemen voor bedrijven en overheden. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor de financiering van de zonnepanelen. De voorbije 25 jaar hebben wij meer dan 280 MWc geïnstalleerd in België en in het buitenland. Bovendien onderhouden we meer dan 190 MWp voor in totaal 350 sites!
 

 

Bij particulieren

In samenwerking met onze partner Sungevity biedt ENGIE ook aan particulieren de mogelijkheid om zonnepanelen te installeren. Op basis van een satellietanalyse van het dak, berekenen wij nauwkeurig hoe groot je installatie moet zijn om aan je energiebehoeften te voldoen. Van offerte tot plaatsing en onderhoud: wij zorgen voor alles! Twee extra troeven: klanten kunnen kiezen voor een gespreide betaling en genieten tien jaar gegarandeerde opbrengst dankzij het aanbod van SunSure (als het beloofde rendement niet wordt bereikt, betaalt ENGIE het verschil terug).

 

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023
Card image cap
Pers

ENGIE zorgt voor gesloten distributienet bij Luik Natie voor een optimaal gebruik van zijn lokale hernieuwbare energie

Na eerdere succesvolle samenwerkingen met ENGIE is Luik Natie, de eerste CO₂-neutrale logistiek dienstverlener in de Antwerpse haven, erin geslaagd om zijn beperkt resterende koolstofuitstoot nog verder terug te dringen. Eerder implementeerde ENGIE al een gecombineerde groene stroomoplossing met zonnepanelen, een batterij en elektrische laadpalen, naast een reeds bestaande windturbine. Om Luik Natie maximaal gebruik te laten maken van zijn eigen hernieuwbare energieproductie, heeft ENGIE nu ook voor een gesloten distributienet gezorgd dat de twee aangrenzende bedrijfsterreinen van Luik Natie met elkaar verbindt.
16/03/2023