Denk aan de veiligheid van uw bedrijf tijdens de vakantie

ENGIE biedt via haar dochterondernemingen verschillende oplossingen om zorgen te vermijden tijdens uw afwezigheid of tijdens de sluiting van uw bedrijf.
19/12/2019

Geïntegreerde oplossing tegen diefstal en inbraak

Bedrijven zijn altijd een geliefkoosd doelwit voor inbrekers, niet alleen op bouwwerven, maar ook in de kantoren. Er bestaan allerlei voorzorgsmaatregelen, zoals de eenvoudige preventiemaatregelen om de toegang te beveiligen, maar ook bewakings-en alarmsystemen. Een beroep doen op een bewakingsfirma of veiligheidsspecialist kan ook effectief zijn. Een goede antidiefstalverzekering is essentieel, maar zoals dat gaat met verzekeringen is het nog altijd beter als u ze niet nodig hebt. ENGIE biedt een breed gamma veiligheidstechnieken en -systemen aan die in één enkele oplossing samengebracht kunnen worden in de vorm van een geïntegreerde aanpak.

 

Brandveiligheid

Een koffiemachine die nog aanstaat, een elektrische kortsluiting of afval en verpakkingen kunnen allemaal brand veroorzaken. Een klein vonkje volstaat al om grote schade aan te richten. Aangezien dat allemaal moeilijk te voorzien valt, is het dus beter om preventief tewerk te gaan, uw personeel te sensibiliseren en een geïntegreerd brandalarm te voorzien met rookdetectors maar ook met een krachtig blussysteem.

ENGIE investeert voortdurend in de nieuwste technologieën om de meest effectieve rook-en branddetectietechnieken aan te bieden. TUI is een voorbeeld op dat gebied.  De vliegtuighangar op Brussels Airport legde speciale beperkingen op aan branddetectie-en blusapparatuur.

 

Elektrische problemen

De gevolgen van elektrische storingen kunnen talrijk en soms zeer ernstig zijn. Geen enkel bedrijf is gevrijwaard van elektrische storingen maar het risico kan wel vermeden worden. Daarom is het belangrijk om een checklist elektrische veiligheid voor uw bedrijf op te stellen en enkele eenvoudige tips te volgen, zoals het uitzetten van apparaten die tijdens de feestdagen niet zullen worden gebruikt. Waar mogelijk, is de eenvoudigste manier om de schakelaar in de meterkast uit te schakelen.

 

Waterlekken

Een lekkende kraan, een lopend toilet of een door de vrieskou gebarsten leiding kunnen behoorlijk wat schade veroorzaken, met de bijbehorende kosten op de koop toe. Als uw bedrijf helemaal sluit tijdens de vakantie en uw economische activiteit geen water nodig heeft, kunt u het risico helemaal vermijden door de watertoevoer aan de watermeter af te sluiten.

ENGIE biedt dus een hele reeks maatregelen die u kunnen helpen uw bedrijf veilig te houden, zodat u volop van uw vakantie kunt genieten!