Leuze-en-Hainaut

Het windpark Leuze, dat in augustus 2011 in gebruik werd genomen, bestaat uit 10 windturbines, waarvan er 7 in handen zijn van ENGIE Electrabel. Het ligt op een steenworp afstand van de zoning van Leuze en toont de betrokkenheid van ENGIE Electrabel in de energietransitie aan.

Een publiek-private samenwerking in een groen project.

Naast de ontwikkeling van hernieuwbare activiteiten, is het doel om een positief rendement voor de regio te garanderen. Daarom exploiteert ENGIE Electrabel het park met een publiek-private samenwerking. Van de 10 windturbines, behoren er 7 tot ENGIE Electrabel, 2 tot Ideta (intergemeentelijke ontwikkelingsmaatschappij voor het Waalse Gewest van Picardië) en één tot de burgercoöperatie PELZ-CLEF scrl.

Dit park draagt rechtstreeks bij aan de doelstellingen van het Europese, nationale en regionale beleid om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Tot slot wil ENGIE ook haar industriële klanten ondersteunen in de energietransitie. Naast de vele diensten (voor het onderhoud van installaties of diensten ter vermindering van het verbruik), ondersteunt het bedrijf zijn klanten ook bij de ontwikkeling van een on-site productiepark. Zo wordt een project over een extra windturbine overwogen om bedrijven in de zoning van Leuze rechtstreeks van elektriciteit te voorzien. De lokale bedrijven zullen hun concurrentievermogen dus kunnen verbeteren.

Kerncijfers:

Aantal turbines:7
Vermogen per turbine2,05 MW
Equivalent verbruik10 286 gezinnen
CO2e-besparing16 416 t/jaar

Planning:

08/2011Indienstname
Card image cap

Nico Priem

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Ontdek al onze productieparken