Frameries – Mons

Noirchain 21,6 MW
Het project van Frameries-Mons bestaat uit 6 windmolens langs de R5 in de gemeenten van Frameries en Mons. Het park is momenteel in ontwikkeling door een samenwerking tussen ENGIE Electrabel, ENECO en Luminus.

Een groen project om de regio op te nemen in de energietransitie.

ENGIE Electrabel streeft naar een positief rendement voor de regio. Daarom zal de organisatie Wind4Wallonia, een 50/50 samenwerking tussen ENGIE Electrabel en 5 Waalse intercommunale verenigingen (IBW, IDEFIN, IPFH, IEG, SOFILUX), de mogelijkheid hebben om de financiering, de bouw en de exploitatie van de windmolens ENGIE Electrabel te verzekeren wanneer deze klaar zijn.

Kerncijfers:

Aantal turbines 6
Vermogen per turbine 3,6 MW
Equivalent verbruik 10 500 gezinnen
CO2-besparing 19 000 t/jaar

Planning:

02/2019  Informatievergadering
11/2019 Vergunningsaanvraag
M. Lavry
   
Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Gerelateerde projecten

Quévy
Het windpark van Quévy, dat in april 2010 in gebruik werd genomen, bestaat uit 9 windturbines. Het park wordt geëxploiteerd door een samenwerking tussen ENGIE Electrabel (33%), de ontwikkelaar Ventis (33%) en de vereniging SODECOM-Vanheede Windpower (11%).
Dour - Quiévrain - Hensies
Het windpark Dour-Quiévrain-Hensies beschikt over 18 windturbines met een totaal vermogen van bijna 40 MW. De jaarlijkse productie komt overeen met het gemiddelde verbruik van 26.000 huishoudens, d.w.z. twee keer zoveel als het aantal huishoudens dat in de drie betrokken gemeenten woont.
Bernissart – E42
Le projet de Bernissart E42 se compose de 4 éoliennes qui se situent le long de l’autoroute E42 à hauteur du village de Ville-Pommeroeul au nord de la ligne de chemin de fer sur la commune de Bernissart.
Lobbes – Merbes-le-Château
Het project, dat aanvankelijk 12 windturbines telde, bestaat nu uit 10 windturbines met een totaal vermogen van 25 MW. Het project is gelegen in de gemeenten Lobbes en Merbes-le-Château.