Stichting ENGIE bundelt krachten in de strijd tegen COVID19

De Stichting ENGIE bundelt wereldwijd zijn krachten in de strijd tegen COVID19. Zo heeft het recent in België een aantal initiatieven opgezet om de zorgsector en hun patiënten te ondersteunen en zo de COVID-19 pandemie mee het hoofd te bieden.
08/04/2020

De Stichting schonk onder andere beademingsapparatuur aan het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en steunt het Erasmusziekenhuis via de solidaire actie “Origami For Life” van kunstenaar Charles Kaisin en KANAL-Centre Pompidou. Deze solidariteitsactie zal de financiering mogelijk maken van een nieuwe medische eenheid van COVID 19 binnen het Erasmusziekenhuis in Brussel.

Met zijn “Origami for Life” actie nodigt Charles Kaisin elke burger uit die hem wil steunen om een origami te maken en deze vervolgens te deponeren op één van de vooraf bepaalde plaatsen. De Stichting ENGIE schenkt samen met de andere partners van deze actie 5 EUR per gecreëerde origami aan de Erasmusstichting. Bovendien zal de kunstenaar met alle verzamelde origami een kunstwerk maken in de vorm van een huis.

Wil u meedoen aan deze actie en ook uw steun betuigen? Ontdek hier hoe u uw origami kunt maken of een schenking kunt doen op de rekening van de Université Libre de Bruxelles (BE79-2100-4294-0033) met de mededeling “Origami for life”. Meer info kan je hier vinden.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024