Stichting ENGIE bundelt krachten in de strijd tegen COVID19

08/04/2020
De Stichting ENGIE bundelt wereldwijd zijn krachten in de strijd tegen COVID19. Zo heeft het recent in België een aantal initiatieven opgezet om de zorgsector en hun patiënten te ondersteunen en zo de COVID-19 pandemie mee het hoofd te bieden.

De Stichting schonk onder andere beademingsapparatuur aan het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en steunt het Erasmusziekenhuis via de solidaire actie “Origami For Life” van kunstenaar Charles Kaisin en KANAL-Centre Pompidou. Deze solidariteitsactie zal de financiering mogelijk maken van een nieuwe medische eenheid van COVID 19 binnen het Erasmusziekenhuis in Brussel.

Met zijn “Origami for Life” actie nodigt Charles Kaisin elke burger uit die hem wil steunen om een origami te maken en deze vervolgens te deponeren op één van de vooraf bepaalde plaatsen. De Stichting ENGIE schenkt samen met de andere partners van deze actie 5 EUR per gecreëerde origami aan de Erasmusstichting. Bovendien zal de kunstenaar met alle verzamelde origami een kunstwerk maken in de vorm van een huis.

Wil u meedoen aan deze actie en ook uw steun betuigen? Ontdek hier hoe u uw origami kunt maken of een schenking kunt doen op de rekening van de Université Libre de Bruxelles (BE79-2100-4294-0033) met de mededeling “Origami for life”. Meer info kan je hier vinden.