ENGIE en zijn medewerkers zetten deze winter hun schouders onder De Warmste Week en Viva For Life!

De Warmste Week en Viva For Life zijn de grootste solidariteitsacties in respectievelijk het noorden en zuiden van het land. Elk jaar mobiliseren zij duizenden vrijwilligers voor goede doelen, voornamelijk in de strijd tegen armoede. Dit jaar heeft ENGIE besloten zich bij deze initiatieven aan te sluiten.
12/12/2022

In Vlaanderen zal ENGIE als partner van de Warmste Week, zijn advertentieruimte schenken aan ’t Ver-Zet-je in Hoogstraten tussen 12 en 24 december. Deze vereniging vraagt steun voor de aankoop van meer energie-efficiënte koelkasten. In deze koelkasten wordt het voedsel bewaard voor al de gezinnen die zich aanmelden. 

In Wallonië-Brussel heeft Viva For Life al 924 verschillende projecten en verenigingen kunnen steunen die zich inzetten voor jonge kinderen en mensen in armoede. De context van de hoge energieprijzen zet de gezinnen onder druk waardoor de noden dit jaar nog groter zijn. 

Via een verkoop van digitale LED-lampen, de verkoop van eigen creaties op onze solidariteitsmarkt of de oproep tot interne giften, engageren de medewerkers van ENGIE België zich intern om de teller van elk van deze verenigingen te verhogen.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Agro-ecologische boerderij in Gierle test hennepteelt

Deze zomer bracht de Stichting ENGIE een bezoek aan de boerderij van Pascal Vanhoof in Gierle, in de provincie Antwerpen. Via de vzw Farming For Climate krijgt deze boerderij hulp van onze Stichting om haar agro-ecologische activiteiten en dus ook ons land duurzamer te maken.
01/09/2023
Card image cap
Pers

Absolute primeur op de atletiekpiste: ENGIE organiseert inclusieve estafette in het Koning Boudewijnstadion

Op zaterdag 26 augustus organiseerde ENGIE in samenwerking met Allianz Memorial Van Damme, het Belgisch Paralympisch Comité en de Vlaamse Atletiekliga een unieke inclusieve atletieknamiddag voor sporters met en zonder beperking. Voor de eerste keer in België vond er een volledig gemengde estafette plaats, waarbij atleten met een fysieke of visuele handicap samen met valide atleten het tegen elkaar opnamen. Ook sporters met een verstandelijke beperking namen deel aan de atletieknamiddag in het Koning Boudewijnstadion en konden er kennismaken met verschillende disciplines. Eén jaar vóór de start van de Paralympische Spelen in Parijs gaven de deelnemers het beste van zichzelf, in het gezelschap van (ex-)wereldkampioenen zoals Kim Gevaert en Peter Genyn, en onder begeleiding van professionele coaches.
25/08/2023
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang geëerd door Koningin Paola

Stéphanie Huang, celliste en petekind van de Stichting ENGIE, ontving in juni een erediploma van Koningin Paola voor haar artistieke carrière in België, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We kennen haar voornamelijk als finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd van 2022.
03/07/2023
Card image cap
Artikel

11 bijkomende projecten gesteund door de Stichting ENGIE in 2023-2024

Op 14 juni hebben de Stichting ENGIE en haar Selectiecomité 11 innoverende en duurzame projecten geselecteerd. Ze lanceert dus 11 nieuwe partnerschappen. Deze projecten liggen in de lijn van de 2 missies van de ENGIE Stichting in België, namelijk de integratie van jongeren via onderwijs, cultuur en sport en de bescherming van het milieu.
03/07/2023