ENGIE en zijn medewerkers zetten deze winter hun schouders onder De Warmste Week en Viva For Life!

De Warmste Week en Viva For Life zijn de grootste solidariteitsacties in respectievelijk het noorden en zuiden van het land. Elk jaar mobiliseren zij duizenden vrijwilligers voor goede doelen, voornamelijk in de strijd tegen armoede. Dit jaar heeft ENGIE besloten zich bij deze initiatieven aan te sluiten.
12/12/2022

In Vlaanderen zal ENGIE als partner van de Warmste Week, zijn advertentieruimte schenken aan ’t Ver-Zet-je in Hoogstraten tussen 12 en 24 december. Deze vereniging vraagt steun voor de aankoop van meer energie-efficiënte koelkasten. In deze koelkasten wordt het voedsel bewaard voor al de gezinnen die zich aanmelden. 

In Wallonië-Brussel heeft Viva For Life al 924 verschillende projecten en verenigingen kunnen steunen die zich inzetten voor jonge kinderen en mensen in armoede. De context van de hoge energieprijzen zet de gezinnen onder druk waardoor de noden dit jaar nog groter zijn. 

Via een verkoop van digitale LED-lampen, de verkoop van eigen creaties op onze solidariteitsmarkt of de oproep tot interne giften, engageren de medewerkers van ENGIE België zich intern om de teller van elk van deze verenigingen te verhogen.

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

De Urban Youth Games gaan naar Parijs

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Paris 2024, zullen de Urban Youth Games op 31 mei, 2000 jongeren de kans geven om de magie van de Olympische Spelen te ervaren.
Een groep van 1000 Belgische kinderen, met een mooie vertegenwoordiging uit Molenbeek, en 1000 kinderen uit Frankrijk, waaronder een groep uit Seine-St-Denis, zullen symbolisch samenkomen rond inclusieve sportactiviteiten.
Sinds 2019 steunt de Stichting ENGIE de Urban Youth Games, een tastbaar voorbeeld van ons engagement voor sociale inclusie en de ontwikkeling van jongeren.
22/04/2024
Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024