ENGIE is één van de partners van Europalia Trains & Tracks

ENGIE is vereerd om een van de partners te zijn van het Europalia 2021 - 2022 programma rond het thema treinen en sporen. Als belangrijke speler in de energietransitie verbindt dit project ons met zachte mobiliteit, een essentieel element van onze samenleving en de toekomst van ons land. Op 18 februari 2022 opende in BOZAR de nieuwe tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde.
23/02/2022

Deze tentoonstelling is de derde emblematische tentoonstelling van het Europalia-programma, gesteund door ENGIE. Na 'Sporen van Moderniteit' in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel en 'Orient Express' in Train World, is het nu de beurt aan de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde om zijn werk voor te stellen. Bezoekers krijgen de kans om hem te vergezellen op zijn innerlijke reizen en kunnen ook kennis maken met zijn nieuwe film en een selectie van zijn werken.  Het geheel wordt geconfronteerd met een selectie werken van moderne en hedendaagse kunstenaars. 

Naast de tentoonstellingen kan je via Europalia Trains & Tracks ook meer dan 70 kunstprojecten ontdekken in België en in het buitenland, in culturele instellingen maar ook en vooral op het terrein; in stations en treinen! Deze projecten geven de bezoeker de mogelijkheid om na te denken over bepaalde thema’s zoals de invloed van de trein op de samenleving in zijn beginperiode en vandaag. Meer informatie en het programma van Europalia 2022 vind je hier.

Ontdek hier hoe ENGIE bijdraagt tot het koolstofvrij maken van de spoorwegen door rechtstreeks windenergie te leveren aan de treinlijn tussen Brussel en Luik.
 

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Drie jaar samenwerking met SOS Kinderdorpen

Het verhaal van de samenwerking tussen ENGIE en SOS Kinderdorpen is werkelijk inspirerend. Het begin van deze samenwerking was het verbeteren van de energie-efficiëntie van de studio's van het Maison L’Olivier in Hollogne, die worden aangeboden aan jongeren van 16-jarigen die hun opvangcentrum verlaten en willen leren om stilletjes aan op eigen benen te staan. Deze jongeren leren alleen te leven, zelfstandig, en hun budget, huisvesting te beheren voordat ze de stap naar volwassenheid zetten.
11/04/2024
Card image cap
Artikel

Stéphanie Huang speelt klassiek concert voor de gevangenen in Haren

Al 3 jaar is de Stichting ENGIE de trotse meter van de celliste Stéphanie Huang, die in de Muziekkapel Koningin Elisabeth verblijft. In het kader van de community projecten van de Kapel, gericht op het bereiken van kwetsbare groepen, kwamen we op het idee om een concert met Stéphanie te organiseren in de vrouwengevangenis van Haren. Neem een kijkje achter de schermen van dit concert.
06/03/2024
Card image cap
Artikel

‘ENGIE Talent van het jaar’ 2023 uitgereikt aan atlete Kiara Maene

Sinds 2012 wordt elk jaar de ‘ENGIE Talent van het jaar’ uitgereikt aan een beloftevolle jonge paralympische atle(e)t(e) op basis van zijn of haar uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar werd van deze goede gewoonte niet afgeweken en werd Kiara Maene, de jonge sprintster, met trots uitgeroepen tot winnares.
28/02/2024
Card image cap
Artikel

Power2Act: de in 2023 gesteunde projecten

Meer informatie over de projecten.
02/02/2024