Een brug tussen twee werelden met gasten van ENGIE

Een uur lang konden 250 toeschouwers, jong en oud, genieten van klassieke muziek en zang tijdens een concert waar ze de muziek van Mozart konden ontdekken en meer bepaald De Toverfluit. Als trouwe partner van de Munt steunt de Stichting ENGIE al vele jaren de initiatieven van de sociale programma's van de Koninklijke Muntschouwburg. Een terugblik op dit unieke evenement!
07/12/2023

Dankzij "Een brug tussen twee werelden” kan het publiek, dat niet echt bekend is met klassieke muziek, de deuren van het operahuis openduwen en alle emotie en professionaliteit achter de muren van de Munt ontdekken.
Dit concert werd, in het kader van ons partnerschap met de Munt, speciaal georganiseerd voor de verenigingen die worden gesteund door de Stichting ENGIE.


Mirjam Zomersztajn, hoofd van het sociaal programma "Een brug tussen twee werelden" van de Munt, legt uit waarom dit project zo bijzonder is: "Dit is een prachtige samenwerking tussen de Stichting ENGIE en de Koninklijke Muntschouwburg, in het kader van het sociaal programma "Een brug tussen twee werelden.”  We wilden het publiek van de Munt en dat van ENGIE samenbrengen. Scholen uit de stad Brussel, volwassenen met een handicap en jonge nieuwkomers werden uitgenodigd in de prachtige Salle Fiocco, in de ateliers van de Munt, voor een Mozart-ontdekkingsprogramma met de naam Mozart for All. Mozart voor kinderen, Mozart voor volwassenen. Met 4 zangers van onze MM Academy, een pianist en een verteller vertelden we het verhaal van De Toverfluit. De voorstelling werd bijgewoond door 250 mensen. Jong en oud genoten van deze prachtige kans om zich onder te dompelen in de prachtige muziek van Mozart."


En bij het verlaten van de zaal waren de deelnemers unaniem: applaus, een glimlach op ieders gezicht en duimen omhoog.
Dit project voor inclusie via cultuur past perfect in de missie van de ENGIE Stichting.