Bending

ENGIE is Europees marktleider en top-3 wereldspeler in de fabricage van inductieve bochten in allerlei soorten materialen, zoals naadloze of gelaste buizen in koolstofstaal en roestvrij staal, duplex en superduplex, cladbuizen, alsook de meest complexe staallegeringen. Hiervoor kunnen wij een beroep doen op geavanceerde uitrustingen en hoogopgeleid personeel.

Zo beheert ENGIE drie productielijnen die buizen met diameters tot 1.600 mm (64") kunnen buigen. Deze productielijnen bieden een hoge mate van flexibiliteit op het vlak van bochtradius, bochthoek en buigvlak. De productie van volledige pijpstukken uit rechte leidingen vermijdt heel wat laswerk en de daaraan verbonden kosten en risico’s. Door het laswerk in het systeem te verminderen, worden de integriteit en de veiligheid van de installatie verbeterd en zijn er minder inspecties nodig.

Onze machines bevinden zich in Grimbergen en worden door computers aangestuurd, waardoor we kleine toleranties kunnen behalen.

We werken voor klanten uit zeer uiteenlopende sectoren: Oil & Gas (on- en offshore), (petro)chemie en de energiesector. Wij voldoen aan de kwaliteits- en uniformiteitsvereisten en aan alle internationale normen.
 

Onze diensten

Gas- en waternetwerken
 
De multidisciplinaire teams van ENGIE staan in voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van betrouwbare en kwalitatieve netwerkinfrastructuren, boven- of ondergronds, en dat zowel voor gas als voor water.
Industriële en mechanische leidingsystemen
 
ENGIE ontwerpt, (pre)fabriceert en installeert industriële leidingsystemen en mechanische uitrustingen (bouwwerken en installaties) volgens de geldende normen en certificeringen. Zowel voor nieuwe installaties als voor renovatie- of onderhoudsprojecten leiden onze technieken steeds tot een optimaal en veilig resultaat.