Kruisem Extensie E17

Twee bijkomende windturbines, waarvan één gelegen te Zulte in het industrieterrein Zaubeek en één gelegen te Kruisem, ter hoogte van de E17.

ENGIE Electrabel heeft een project van 2 bijkomende windturbines in ontwikkeling. Het windturbineproject situeert zich te Zulte/Kruisem. De eerste windturbine zal worden ingeplant op het industrieterrein Zaubeek en de tweede windturbine wordt ingeplant aan de overzijde van de E17.  Dit project sluit aan bij de 2 in aanbouw zijnde windturbines gelegen op de terreinen van Beaulieu International Group te Kruisem. 

 

Planning:

2024Vergunningsaanvraag
Jan 2025Beslissing van de Overheid
Jan 2026Start van de werken
Maart 2027Indienstname

 

Kerncijfers:

Aantal turbines2
Vermogen per turbine6,6 MW
Equivalent verbruik10 000 gezinnen
CO2 besparing12 800 ton/jaar

 

De groene turbines op het kaartje betreffen de reeds vergunde windturbines bij Beaulieu en waarbij de voorbereidende werken gestart zijn.  De huidige aanvraag betreft de blauwe turbines.

 

Card image cap

Jonas Segers

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Infosessie op 25 maart 2024

13/03/2024

Er is een infosessie gepland op 25 maart 2024 om 18u te POC De Kepper (Kruisem).

Ontdek al onze productieparken

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023
Card image cap
Pers

Minister Tinne Van der Straeten bezoekt Laborelec, het groeiende internationale R&D-centrum van ENGIE in België

Laborelec, het R&D-centrum voor elektrische technologieën van de ENGIE Groep, verwelkomt vandaag federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten voor een ontmoeting met de experts die mee vorm geven aan de toekomst van de energietransitie in België. Laborelec rekruteerde het afgelopen 1,5 jaar niet minder dan 64 nieuwe wetenschappers en onderzoekers om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar onderzoek en operationele ondersteuning rond de nieuwste energietechnologieën, vooral op het vlak van hernieuwbare energie. Daarmee tekent het expertisecentrum in Linkebeek al zijn zevende opeenvolgende jaar van forse groei op.
18/10/2023