Ecaussinnes – INEOS

Een project voor 1 windturbine in de economische activiteitszone op het INEOS-terrein in de gemeente Ecaussinnes.

Kerncijfers

Aantal turbines1
Vermogen per turbine7.2 MW
Equivalent verbruik3500 familles
CO2-besparing4900 t/an

Planning

07/02/2024Informatievergadering
Card image cap

Stéphanie Masschelein

Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Informatievergadering

07/02/2024

De informatievergadering voor ons windmolenparkproject werd gehouden in de Salle La Grange du Château, Rue Georges Soupart 3, 7191 Écaussinnes, voorgezeten door de Gemeente Ecaussinnes, vertegenwoordigd door de Burgemeester, Xavier Dupont, en de Schepen van Milieu, Arnaud Guérard. Ter herinnering: dit project betreft de installatie van 1 windturbine op het industrieterrein van INEOS in de gemeente Ecaussinnes.

Details over het project vind je hieronder.

Meer info (pdf)

Ontdek al onze productieparken

Artikels en persberichten

Card image cap
Artikel

Onshore windenergie-activiteiten van ENGIE in België ontvangen het ISO 45001-label

De onshore windenergie-activiteiten van ENGIE in België hebben het ISO 45001-label ontvangen. Dit label erkent de pertinentie van het beleid en de processen voor gezondheids- en veiligheidsbeheer. Het bevestigt de reeds sterke gezondheids- en veiligheidscultuur en vormt een hefboom voor voortdurende verbetering, waarbij de preventie van ongevallen en incidenten centraal staat.
17/10/2023
Card image cap
Artikel

ENGIE versnelt transitie naar netto-nul uitstoot van energie-intensieve bedrijven in België met een reeks Corporate Power Purchase Agreements

ENGIE heeft 'Corporate Power Purchase Agreements' ondertekend met vijf belangrijke spelers in het Belgische economische landschap.
04/10/2023
Card image cap
Pers

Met dynamische lichtbakens beperken Defensie en ENGIE de visuele impact van het windpark Greensky

Dit is het grootste windpark in België dat met dit type lichtbakens wordt uitgerust.

Windenergie is een van de meest mature energievormen voor het verwezenlijken van de doelstellingen om de CO₂-uitstoot te verminderen. Om omwonenden warm te maken voor deze technologie, onderzoeken projectontwikkelaars de verschillende manieren om de impact ervan te verkleinen. Zo wordt sinds januari 2023 de nachtverlichting van het Greensky windpark, dankzij de samenwerking met Defensie en meer bepaald de luchtmacht, enkel nog gebruikt tijdens oefeningen van de luchtmacht. Dit betekent een vermindering van 90% van de nachtelijke lichtbakens.

24/08/2023
Card image cap
Artikel

Bureau Veritas certificeert ENGIE met SET-label voor zijn duurzame methode om zonne- en windenergieprojecten te bouwen

Het SET-label (Sustainable Energy Transition), dat in mei 2022 in België werd gelanceerd, is het internationale equivalent van het Franse TED-label (Transition Energétique Durable) en certificeert onze methode om zonne- en windenergieprojecten te bouwen die geïntegreerd zijn in de samenleving, de natuur respecteren en bijdragen aan de vermindering van koolstofemissies. 
26/07/2023