Vóór, tijdens of na de crisis… ‘Social distancing’, dat kennen ze bij ENGIE M2M zeer goed!

13/05/2020
ENGIE M2M is de dochteronderneming van ENGIE die in België het Internet of Things (IoT) beheert. In plaats van iemand fysiek op pad te sturen om gegevens te gaan opmeten van bvb. het niveau van een tank of het debiet van een kraan, maakt de ENGIE M2M-technologie het mogelijk om deze info via radiogolven, en dus zonder fysieke aanwezigheid, in real time op te meten en over te brengen, dankzij de masten die over ons grondgebied verspreid zijn.

Het is fantastisch hoe ENGIE M2M in deze Covid-19 crisisperiode kan bijdragen tot het aanbieden van essentiële hulpmiddelen.

Onze collega Filip Vandewalle, verantwoordelijk voor de infrastructuur, licht toe: ‘Onze oplossing maakt het mogelijk om van op afstand meterstanden te lezen en mogelijke waterlekken op te sporen bij klanten in Antwerpen en aan de Belgische kust. Het stelt onze klanten ook in staat om de temperatuur van hun koelruimtes op te volgen zodat de koude keten niet wordt onderbroken.’

Hij vult aan: ‘We hebben onze manier van werken aangepast voor wat betreft de onderhoudsinterventies op het terrein. Waar we vroeger meestal met z’n tweeën gingen, gaan we nu alleen en hebben we een collega in back-up die van op afstand kan helpen.