Covid-19: onze power heroes blijven zich inzetten voor het onderhoud in ziekenhuizen

29/04/2020
Nu we stilaan kunnen uitkijken naar een geleidelijke versoepeling van de Corona-maatregelen, staan de ENGIE teams meer dan ooit paraat. Ook in ziekenhuizen, zodat de zorgen toegediend kunnen worden in de best mogelijke omstandigheden.

In het Tivoli-ziekenhuis in La Louvière, dat 518 bedden telt, staan doorgaans 6 ENGIE Cofely medewerkers in voor het HVAC-systeem en de sanitaire voorzieningen. Op dit moment moeten ze in ploegen van twee personen werken om de ‘social distancing’ te respecteren. Er is ook een sterkere samenwerking en wisselwerking tussen het technische team van het ziekenhuis (monteurs, schrijnwerkers, elektriciens enz.) en het ENGIE Cofely team. Dit maakt dat de interventieprocedures en specifieke uitrustingen, die door het ziekenhuis vereist en ontwikkeld werden, voor beide teams van toepassing zijn.

Onlangs werd onze collega Lionel Debauche (links op de foto) van top tot teen uitgerust door onze collega Salvatore Attardo (rechts). Met deze uitrusting kon Lionel veilig een kamer van een Covid 19-patiënt binnen gaan om er een ​​interventie uit te voeren op een sanitair toestel.

Roberto Invernizzi, sectormanager ENGIE Cofely, legt uit: “Hier is teamwork essentieel: je kan jezelf niet alleen uitrusten en voor het sleutelen aan apparaten moet je met twee zijn. Terwijl Lionel de kamer binnenkomt, geeft Salvatore hem het gereedschap dat hij nodig heeft en stopt hij deze nadien in zakken om ze te laten ontsmetten. Je moet aan alles denken!”